Tesla Model 3: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο!

Tesla Model 3: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο!

Για πρώτη φορά, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, εν προκειμένω το Tesla Model 3, κατέλαβε την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην Ευρώπη.

Tesla Model 3 test drive

Η λίστα με τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη συνεχίζει να μας επιφυλάσσει εκπλήξεις εφέτος. Από τον Ιανουάριο, αρκετά μοντέλα ανταγωνίζονται για την κορυφή της κατάταξης. Εκτός από το must-have Volkswagen Golf, το Dacia Sandero, το Peugeot 208 και το Toyota Yaris κατάφεραν να είναι τα μπεστ σέλερ για έναν ή περισσότερους μήνες. Και τον Σεπτέμβριο έχουμε νέο πρωταθλητή, ο οποίος ταυτόχρονα σηματοδοτεί μια ιστορική καμπή: Το Tesla Model 3.

Σύμβολο της μετάβασης προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό, η καλιφορνέζικη μπερλίνα γίνεται έτσι το πρώτο EV στην κορυφή της μηνιαίας κατάταξης του Σεπτεμβρίου 2021. Με το Model 3 μάλιστα να απογειώνεται με 24.591 πωλήσεις, έναντι 18.264 για το Renault Clio που αρκέστηκε στη δεύτερη θέση τον Σεπτέμβριο.

Jato Table - Car Registration Sep '20 vs Sep '21 
Μια άλλη συμβολική πρωτιά σύμφωνα με την Jato Dynamics, τον οργανισμό που δημοσίευσε αυτά τα στοιχεία, είναι είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο που δεν παράγεται στην Ευρώπη να παίρνει την πρώτη θέση. 

Προσώρας τουλάχιστον μιας και οσονούπω θα ξεκινήσει η κατασκευή του στον νέο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο ενώ μέχρι τώρα συναρμολογείτο αποκλειστικά στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Jato Table, European Car Registrarion Sep '21 by fuel type

Βέβαια εδώ χρειάζεται να το διασυνδέσουμε με τις παραδόσεις και το μοτίβο τους. Καθώς αυτές έχουν να κάνουν με τις αφίξεις, γεγονός που δικαιολογεί την οξεία ανοδική πορεία στην καμπύλη των πωλήσεων!

Και πολύ ορθά το επισημαίνει η Jato ότι η Tesla συνηθίζει να παραδίδει την πλειονότητα των αυτοκινήτων της στο τέλος του τριμήνου.

Jato Table - Tesla Model 3 Registration '21 by month

Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μειώνει την απόδοση μιας φίρμας που είναι ακόμα πολύ νεαρή και η οποία έχει επιτύχει παρόλα αυτά τον άθλο να αναρριχηθεί στην κορυφή των πωλήσεων σε μια αγορά που είναι γνωστή ως μια από τις πιο ανταγωνιστικές στον κόσμο.

Ο μήνας Σεπτέμβριος ήταν επίσης ευοίωνος για την Tesla, καθώς παρέδωσε στη Γηραιά Ήπειρο σχεδόν 9.000 αντίτυπα του νέου της SUV, του Model Y. Με το αυτοκίνητο να πλασάρεται στη δεύτερη θέση των πωλήσεων BEV…

Jato Table - Car Registration Sep '21 BEV, PHEV, Total

Η Tesla κατά πώς δείχνουν τα πράγματα αντιστέκεται σθεναρά στην έλλειψη ημιαγωγών. Κατάσταση που επιβαρύνει την αγορά αυτοκινήτων, με συνολικό ισολογισμό μειωμένο κατά 25% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2020 ή, για να το κάνουμε σε νούμερα, αφορά 964.800 ταξινομήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Tesla Model 3 Long Range [video]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Tesla Model 3 Performance
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Tesla Model Y Long Range

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube