Τέρμα τα γκρι FIAT! [video]

Τέρμα τα γκρι FIAT! [video]

Η απόφαση αποτελεί «πρεμιέρα» για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η FIAT αποφάσισε στο μέτρο που της αναλογεί να δώσει χρώμα στους δρόμους, οπότε και αποφάσισε αντίστοιχα να μην πουλάει πλέον γκρι αυτοκίνητα!

FIAT

«Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το χρώμα που θέλει, αρκεί να είναι μαύρο», έλεγε κάποτε ο Henry Ford για το Ford Model T, το πρώτο αυτοκίνητο που μπήκε σε γραμμή παραγωγής για μαζική κατασκευή. Αυτή η θέση του Ford φαίνεται τρόπον τινά να ενέπνευσε και τη FIAT.

Έστω κι αν στην περίπτωση της ιταλικής φίρμας, το αντίστοιχο μότο θα μπορούσε να είναι, «ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ό,τι χρώμα που θέλει, αρκεί να μην είναι γκρι». 

Όσοι είναι αλλεργικοί στα έντονα χρώματα ας μην σκορτσάρουν… Το άσπρο και το μαύρο παραμένουν στον κατάλογο της FIAT

Η FIAT θέλει να προσθέσει χρώμα στην γκάμα της και επομένως εξαλείφει το γκρι από την εταιρική παλέτα, ξεκινώντας από το επόμενο FIAT 600e που θα αντικαταστήσει το υπάρχον FIAT 500 X.

FIAT

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Τορινέζος κατασκευαστής, επαινεί τις εθνικές ρίζες του και κομπορρημονεί για τον ίδιο του τον εαυτό: «Ιταλία, η χώρα των χρωμάτων. FIAT, η μάρκα των χρωμάτων». Ένα δυνατό σλόγκαν που μεταφράζεται σε αφαίρεση των αποχρώσεων του γκρι από τους καταλόγους των διαφόρων μοντέλων της ιταλικής φίρμας. 

Από εδώ και στο εξής, τα χρώματα της τρέχουσας γκάμας της FIAT, καθώς και των μελλοντικών μοντέλων, θα είναι εμπνευσμένα από την ιταλική θάλασσα, τον ήλιο, τη γη και τον ουρανό. Όλα τους, ένα ολόκληρο πρόγραμμα.

Για τη FIAT, η κινητικότητα θα πρέπει να είναι πολύχρωμη, ποικιλόμορφη και να εμπνέει χαρά, περιπέτεια και δημιουργικότητα. Ένας τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι επομένως να καταργήσουμε το γκρι υπέρ των φωτεινών χρωμάτων, με τα οποία συνδέουμε συχνά τη γενέτειρα της τορινέζικης φίρμας, την Ιταλία. Πάνω από όλα όμως, αυτή η απόφαση θα να επιτρέψει στα σημερινά και τα αυριανά μοντέλα της να ξεχωρίζουν μέσα στην πυκνή και ομιχλώδη ροή του αυτοκινητικού πάρκου.

FIAT

Ως αποτέλεσμα και εν αναμονή του λανσαρίσματος του νέου FIAT 600e, η υφιστάμενη γκάμα που αποτελείται από τα 500e, 500X, Panda (περιλαμβανομένης της περιορισμένης έκδοσης Panda 4x40° που γιορτάζει την 40ή επέτειο του Panda 4x4) και Tipo θα διατίθενται με ένα χρωματολόγιο με υποβλητικά ονόματα: Gelato white, Sicilia orange, Paprika orange, Passione red, Blu Dipinto di Blu, Italia blue, Venezia blue, Rugiada green, Foresta green, Rose gold και Cinema black. 

Όσοι είναι αλλεργικοί στα έντονα χρώματα ας μην σκορτσάρουν… Το άσπρο και το μαύρο θα βρίσκονται πάντα εκεί γι’ αυτούς!
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube