Σούπερκαρ με τα χρώματα της φετινής F1. Μας αρέσουν;

Σούπερκαρ με τα χρώματα της φετινής F1. Μας αρέσουν;

Ο καλλιτέχνης που εμπνεύστηκε τα renders που βλέπουμε εδώ, προσάρμοσε τα χρώματα κάθε ομάδας σε ένα σούπερκαρ με το οποίο η ομάδα λίγο ή πολύ σχετίζεται.

Το πρωτάθλημα 2017 της Formula 1 ξεκίνησε με έναν εντυπωσιακό αγώνα στην Αυστραλία, με τη Ferrari να κερδίζει τη Mercedes στα ίσια και να δημιουργεί αισιοδοξία για το ενδιαφέρον στη συνέχεια του θεσμού.

Τα φετινά μονοθέσια F1 είναι πολύ διαφορετικά στην εμφάνιση. Με χαμηλότερες και φαρδύτερες πτέρυγες, πολύ μεγαλύτερα λάστιχα, πιο ογκώδη sidepods και πολύ σύνθετο αεροδυναμικό πακέτο. Με πολλά πρόσθετα πτερύγια, απαραίτητα για να διαμορφώνουν τη ροή του αέρα, ρύγχος προβοσκίδα και shark fins. Προφανώς στους αγώνες το μόνο που ενδιαφέρει τις ομάδες είναι η απόδοση. Τους θεατές από την άλλη τους νοιάζει και η εμφάνιση. Και το αισθητικό αποτέλεσμα των φετινών μονοθεσίων είναι το λιγότερο αμφιλεγόμενο. Και εκεί που νομίζεις ότι χειρότερα δεν γίνεται, έρχεται ένας χορηγός με τα περίεργα χρώματά του να αποτελειώσει κάθε έννοια καλού γούστου. Όπως το ροζ χρώμα της φετινής Force India.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα δέκα πιο sexy μονοθέσια στη Formula 1

Ο καλλιτέχνης που εμπνεύστηκε τα renders που βλέπουμε εδώ, προσάρμοσε τα χρώματα κάθε ομάδας σε ένα supercar με το οποίο η ομάδα λίγο ή πολύ σχετίζεται. Άλλωστε, οι κατασκευαστές ήθελαν τους υβριδικούς 1.6 τούρμπο κινητήρες ώστε το marketing να μπορεί να συνδέει άμεσα την τεχνολογία των αυτοκινήτων δρόμου με την F1. Γιατί όχι και την εμφάνιση, λοιπόν;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα δέκα πιο άσχημα μονοθέσια στη Formula 1

Τα αυτοκίνητα που βλέπουμε εδώ είναι κατά γενική ομολογία πανέμορφα. Οι δύο ομάδες που τρέχουν με κινητήρα Ferrari, εκτός από την ίδια την Scuderia είναι η HAAS και η Sauber. Η 488 GTB φιλοξενεί τα χρώματα της HAAS και η ταχύτητα της αμερικανικής ομάδας στην Αυστραλία δικαιολογεί το ταίριασμα. Αλλά με τα χάλια που έχει φέτος η Sauber δεν θα θέλαμε να κάνουμε την παραμικρή διασύνδεση με την ολοκαίνουρια 812 Superfast. H ίδια η Ferrari δεν θα μπορούσε να εκπροσωπείται από κάτι άλλο πέρα από την ίδια την La Ferrari.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Από τις ομάδες της Renault, βρίσκουμε πολύ ταιριαστά τα χρώματα της Toro Rosso στη νέα Alpine A110. Αν το Renault Trezor concept έφτανε στην παραγωγή, τα χρώματα της ομάδας F1 θα ήταν ιδανικά για να υπογραμμίσουν το τεχνολογικό του προφίλ και τις επιδόσεις. Η Red Bull που έτσι κι αλλιώς δεν έχει Renault branding στον κινητήρα της, έχει βρει τον εκφραστή της τεχνολογίας της στην Valkyrie που υπόσχεται επιδόσεις F1 στην ειδική πιστάδικη έκδοσή της.

Η Honda, έτσι όπως τα έχει καταφέρει μέχρι ώρας με τη McLaren μάλλον δεν θα θέλει η κοινή γνώμη να συνδέσει το NSX με την Formula 1, για την ώρα τουλάχιστον. Από τον Ιούνιο που θα φέρει νέο κινητήρα, το σήρα, το συζητάμε. Και πάμε στις ομάδες της Mercedes. Τα χρώματα της εργοστασιακής στην Mercedes-AMG GT R δείχνουν πολύ… φυσικά. Το AMG GT4 Concept στα χρώματα της Williams έχει τον εκλεπτυσμένο δυναμισμό και εκφράζει το κύρος τόσο της Mercedes όσο και την παράδοση της Williams στην F1. H ροζ Mercedes-AMG SLS, για την Force India είναι απλώς… Bollywood.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube