Επίσημο: Νέα Alpine A110 [video]

Επίσημο: Νέα Alpine A110 [video]

Παγκόσμιο ντεμπούτο για το νέο γαλλικό κεντρομήχανο κουπέ.

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου Vision, η Alpine μας παρουσιάζει σήμερα στην Έκθεση της Γενεύης την έκδοση παραγωγής με το όνομα Α110.

Συνδυάζοντας όλες τις αξίες της γαλλικής φίρμας (χαμηλό βάρος, ευελιξία και επιδόσεις), το νέο κεντρομήχανο διθέσιο κουπέ παραμένει πιστό στο πνεύμα των προγόνων του. Το νέο A110 θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Alpine στο Dieppe και οι πρώτες παραδόσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο θα πραγματοποιηθούν προς το τέλος του έτους.

Η αλουμινένια πλατφόρμα και το αμάξωμα της νέας Alpine A110 έχουν «δεθεί» με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους συγκόλλησης, χαρίζοντας εξαιρετική ακαμψία και χαμηλό βάρος (1.080 kg). Οι διαστάσεις του είναι 4.178 x 1.798 x 1.252 και διαθέτει κατανομή βάρους 44% εμπρός και 56% πίσω. Σε συνδυασμό και με το χαμηλό κέντρο του, η νέα A110 υπόσχεται και μεγάλη ευελιξία που βοηθά όταν «επιτίθεσαι» σε μια ανάβαση. Επιπλέον, η διάταξη του νέου κουπέ με τον κινητήρα εμπρός από τον πίσω άξονα και το ρεζερβουάρ πίσω από τον εμπρός, ευνοεί την συγκέντρωση της μάζας προς το κέντρο.

Ο κινητήρας που εφοδιάζει τη νέα Alpine A110 είναι ένας καινούργιος 4κύλινδρος τούρμπο 1,8 λίτρων, εξελιγμένος από την Συμμαχία Renault-Nissan, που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Getrag με 7 σχέσεις. Οι μηχανικοί όμως της Alpine συνεργάστηκαν με αυτούς της Renault Sport και προχώρησαν σε ορισμένες διαφοροποιήσεις για το νέου τους μοντέλο. Έχει διαφορετική εισαγωγή, τουρμπίνα, σύστημα εξαγωγής και νέο εγκέφαλο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποδίδει 252 ίππους και 32,6 kgm ροπή, επιταχύνοντας το ελαφρύ κουπέ από στάση στα 100 km/h σε 4,5”. Επιπλέον, χαρίζει και μια πολύ καλή αναλογία kg/PS που φτάνει το 4,28.

Το A110 διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης, Normal, Sport και Track που επεμβαίνουν στον κινητήρα, το κιβώτιο, το τιμόνι, το ESC και την εξάτμιση, ανάλογα την διάθεση του οδηγού.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες, οι σχεδιαστές του νέου Alpine A110 δεν τοποθέτησαν αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά ασχολήθηκαν με την σχεδίαση του πατώματος και του πίσω αεροδυναμικού διαχύτη. Η καθαρή εμφάνιση και η σωστή αεροδυναμική μελέτη επέτρεψαν υψηλή σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες, με τον ηλεκτρονικό κόφτη να επεμβαίνει στα 250 km/h.

Η εμφάνιση του νέου μοντέλου παραπέμπει στους προγόνους του και ενισχύεται από τα φώτα τύπου LED και τα «δυναμικά» alarm. Οι τροχοί είναι σφυρήλατοι 18” της Otto Fuchs με ελαστικά διάστασης 205/40 εμπρός και 235/40 πίσω, που βοηθούν και στη διατήρηση του βάρους χαμηλά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φρένα της Brembo με τις 4πίστονες εμπρός δαγκάνες.

Σύμφωνα με την Alpine, το νέο A110 είναι να καθημερινό σπορ κουπέ, μιας η ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω συνδυάζει την άνεση με τον απόλυτο έλεγχο, ενώ η διαδικασία εισόδου και εξόδου από την καμπίνα είναι εύκολη. Στην τελευταία απαντάται μινιμαλιστική σχεδίαση, με τα υλικά που την αποτελούν να είναι δέρμα, αλουμίνιο και ανθρακονήματα. Ακόμα, τα καθίσματα είναι σχεδιασμένα από την Sabelt και ζυγίζουν μόλις 13,1 kg.

Η νέα Alpine A110 λανσάρεται με την αριθμημένη Première Édition που θα κατασκευαστεί σε 1955 κομμάτια. Το 1955 παραπέμπει στην χρονιά που ο Jean Rédélé δημιούργησε την Alpine.

H συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά στον εξοπλισμό της και κοστίζει €58.500 στην Γαλλία. Οι πρώτες παραγγελίες θα δοθούν μέσα στο καλοκαίρι και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν λίγους μήνες μετά. Μόλις ολοκληρωθεί η παραγωγή της Première Édition στις αρχές του 2018, η Alpine θα προσφέρει την Α110 σε διάφορα εξοπλιστικά επίπεδα.

[Πηγή: Alpine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube