Teaser video για τη Mercedes-AMG GT concept [video]

Teaser video για τη Mercedes-AMG GT concept [video]

Μετά τη χθεσινή πρώτη εικόνα, η AMG μας στάζει άλλη μια σταγόνα πληροφόρησης για το 4πορτο κουπέ: ένα video με σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Είδαμε χθες την πρώτη εικόνα του νέου πρωτοτύπου που θα αποκαλύψει η Mercedes-AMG την ερχόμενη εβδομάδα στο Σαλόνι της Γενεύης. Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα κι ένα σχετικό video.

Όπως έχουμε ήδη γράψει αναλυτικά, το πρωτότυπο θα προλογίζει ένα νέο, 4θυρο κουπέ μοντέλο που θα προστεθεί στην γκάμα GT της Mercedes-AMG.

Το πρωτότυπο δείχνει να έχει την ίδια στρογγυλεμένη ουρά και το ίδιο κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ με την δίπορτη GT, αλλά έχει επιμηκυμένο αμάξωμα με τέσσερις πόρτες αντί για δύο. Όπως συνηθίζεται στα εκθεσιακά πρωτότυπα, τα φτερά έχουν φαρδύνει για να φιλοξενήσουν τεράστιους τροχούς με εντυπωσιακή σχεδίαση.

Μια αγωνιστική, κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση κι ένας επιθετικός διαχύτης χαρακτηρίζουν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Και πιο μπροστά, μικρές κάμερες στηριγμένες σε λεπτά στελέχη έχουν αντικαταστήσει τους συμβατικούς καθρέφτες. Οι καθρέφτες έχουν πάνω τους την επιγραφή "EQ Power+" που δηλώνει ότι το πρωτότυπο θα έχει κάποιας μορφής ηλεκτρική ή υβριδική κίνηση.

Το νέο μοντέλο παραγωγής αναμένεται να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά το 2018 και φημολογείται ότι θα ονομάζεται GT4. Όπως τα υπάρχοντα κουπέ και ρόουντστερ της σειράς, περιμένουμε να έχει τον 4λιτρο, διτούρμπινο V8 των 612 PS, τοποθετημένο μπροστά και προς το κέντρο, να κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων. Πιθανή είναι και η υβριδική υποβοήθηση από κάποιο σύστημα 48V.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT S… με το πλάι

Η νέα Mercedes-AMG GT4, που θα έχει ως κύριο αντίπαλο την Porsche Panamera, θα είναι βασισμένη σε μια τροποποιημένη έκδοση της γνωστής, προσαρμόσιμης πλατφόρμας MRA (Modular Rear-wheel drive).

Η μόνη σχετική ανακοίνωση από την AMG ήταν: «Η φίρμα επιδόσεων θα προσφέρει μια πρώιμη εικόνα του τετράθυρου σπορ μοντέλου της στην Έκθεση της Γενεύης».

Μείνετε συντονισμένοι της επόμενες μέρες, καθώς η Mercedes-AMG αναμένεται να δώσει –με το σταγονόμετρο –περισσότερες πληροφορίες για το νέο της concept car, πριν το παρουσιάσει επίσημα στη Γενεύη.

[Πηγή: Mercedes-AMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube