Πόσο κοστίζει σήμερα μια Bugatti Divo;

Πόσο κοστίζει σήμερα μια Bugatti Divo;

Το υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής 40 μονάδων της Bugatti διατίθεται ήδη στην αγορά των μεταχειρισμένων με αυξημένη τιμή.

H Bugatti Divo, είναι ένα από τα υπεραυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής της γαλλικής φίρμας που είδαμε μέσα στα προηγούμενα δύο χρόνια μαζί με τις La Voiture NoireCentodieciChiron Super Sport 300+ και Chiron Pur Sport. Παρόλο που η Divo έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2018, οι πρώτες παραδόσεις της σε πελάτες ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2020 καθώς μεσολάβησαν εξαντλητικές δοκιμές εξέλιξης σε ακραίες συνθήκες.

Τι γίνεται όμως αν κάποιος θέλει να αγοράσει σήμερα μια καινούργια Divo αλλά δεν πρόλαβε να παραγγείλει μια από τις 40 που διέθεσε προς πώληση η Bugatti έναντι €5 εκατομμυρίων (προ φόρων);

Divo

Όπως συμβαίνει με όλα τα υπεραυτοκίνητα του είδους, ορισμένοι αγοραστές την επέλεξαν ως επένδυση, είτε μιλάμε για αντιπροσώπους είτε για ιδιώτες που θέλησαν να βγάλουν κέρδος από το κεφάλαιό τους χωρίς να τους ενδιαφέρει πραγματικά το αυτοκίνητο. Έτσι, υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο όχι μια, αλλά τρεις Bugatti Divo σε διαφορετικές αποχρώσεις, οι παραδόσεις των οποίων είναι προγραμματισμένες για το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να αποκτήσετε μια Divo θα πρέπει να γνωρίζετε πως η αξία της έχει αυξηθεί ήδη κατά περίπου €1 εκατομμύριο από το καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα, στη σελίδα James Edition υπάρχει διαθέσιμη μια μαύρη με €5.950.000, μια λευκή με €6.350.000 και μια μπλε με €6.650.000 που είναι και η ακριβότερη μέχρι στιγμής. Καμία από τις τρεις αγγελίες δεν συνοδεύεται από εικόνες, καθώς τα εν λόγω μοντέλα δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα και αυτό που πουλιέται είναι ουσιαστικά το build slot.

Αυτές οι τιμές είναι διπλάσιες από τις αντίστοιχες των Chiron Sport που κυκλοφορούν στην αγορά των ελαφρώς μεταχειρισμένων, κάτι που είναι αναμενόμενο λόγω σπανιότητας αλλά όχι τόσο λογικό αν λάβουμε υπόψην τα παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Divo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Bugatti: Αυτή η συλλογή 6 αυτοκίνητων κοστίζει €35 εκατομμύρια

Να θυμίσουμε πως η Divo είναι μια πιο σκληροπυρηνική και εστιασμένη έκδοση της Chiron με εντελώς ανασχεδιασμένο ανθρακονημάτινο αμάξωμα, χαμηλότερο βάρος, καλύτερο κράτημα και αυξημένη παραγωγή κάθετης δύναμης χάρη στο εκτενές αεροδυναμικό πακέτο.

Ο κεντρικά τοποθετημένος W16 8,0 λίτρων αποδίδει 1.500 PS (όπως και στην Chiron), στέλνοντας τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 2,4" ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 380 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube