O Stephan Winkelmann επιστρέφει στη Lamborghini

O Stephan Winkelmann επιστρέφει στη Lamborghini

O CEO της Bugatti θα έχει διπλό ρόλο και ως CEO της Lamborghini.

Ο Stefan Winkelmann επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια στο ρόλο του επικεφαλής της Lamborghini, αντικαθιστώντας από την 1/12 τον Stefano Domenicali, ενώ παράλληλα διατηρεί την σημερινή του θέση ως CEO της Bugatti ενισχύοντας το ρόλο του στο Volkswagen Group.

Ο 56χρονος Γερμανός είχε διατελέσει CEO της Lamborghini από το 2005 μέχρι το 2016, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πωλήσεις της ιταλικής φίρμας από την Sant'Agata και παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της γκάμας της με την Urus (SUV). Η επιστροφή του στην Lamborghini έρχεται σε μια περίοδο που ακούγονται φήμες για πιθανή πώληση της από το Volkswagen Group, μαζί με τις Bugatti και Ducati. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volkswagen Group: Θα πουλήσει τις Lamborghini και Bugatti;

Bugatti and Lamborghini

Ο Winkelmann θα παραμείνει CEO της Bugatti, ένα ρόλο που διατηρεί από το 2018 (ακολουθώντας ένα σύντομο πέρασμα από την Audi Sport) έχοντας μεταμορφώσει την εταιρεία πολυτελών υπεραυτοκινήτων με την επιστροφή της στο coachbuilding. Ενδεικτικό είναι πως υπό την προεδρία του, η Bugatti έχει παρουσιάσει τα παρακάτω υπεραυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής: DivoChiron Sport “110 ans Bugatti”La Voiture NoireCentodieciChiron Super Sport 300+Chiron Pur Sport.

Ο Stephan Winkelmann δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση για εμένα να διευθύνω αυτές τις δύο μοναδικές εταιρείες που κατασκευάζουν καταπληκτικά αυτοκίνητα. Η δημιουργικότητά μας και στις δύο εταιρείες δεν έχει τελειώσει σε καμία περίπτωση, και να είστε σίγουροι ότι έρχονται μερικές εκπλήξεις.»

Ο απερχόμενος CEO της Lamborghini, Stefano Domenicali, θα επιστρέψει στη Formula 1 όπου θα αναλάβει το ρόλο του CEO.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube