Το νέο αυτοκίνητο του Πάπα είναι ένα Dacia Duster

Το νέο αυτοκίνητο του Πάπα είναι ένα Dacia Duster

Με ηλιοροφή και ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο για τον Ποντίφικα.

Η Dacia παρουσίασε στον Πάπα Φραγκίσκο το νέο του αυτοκίνητο - ένα Dacia Duster το οποίο μετατράπηκε σε Popemobile! Το όχημα είναι μια δημιουργία του σχεδιαστικού κέντρου της Dacia και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Romturingia.

Το Duster του Ποντίφικα ξεχωρίζει από την ηλικοροφή και τον γυάλινο θάλαμο που επιτρέπει στον Πάπα να είναι ορατός από το κοινό, δίνοντάς τους την ευλογία του κατά τη διάρκεια αυτοκινητοπομπής. Η λευκή εξωτερική απόχρωση συνδυάζεται με τα χαρακτηριστικά κίτρινα σημαιάκια του Βατικανού στο καπό και μπεζ επενδύσεις στο εσωτερικό. Επιπλέον, η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 30 mm καθώς το συγκεκριμένο Duster δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί εκτός δρόμου.

Dacia Duster

Η τελετή παράδοσης έλαβε χώρα στο Βατικανό, εκεί όπου ο Xavier Martinet, υπεύθυνος του Groupe Renault Italy δήλωσε: «Με αυτό το δώρο στην Αυτού Αγιότητα του, το Groupe Renault ανανεώνει την ισχυρή και συνεχή αφοσίωσή του στο να βάζει προτεραιότητα τον άνθρωπο.»

Ο Πάπας έχει κατά καιρούς χρησιμοποιήσει διάφορα οχήματα από τους κατασκευαστές British Leyland, Hyundai, FΙΑΤ, Ford, Lamborghini, Mercedes-Benz, Nissan, Seat και Skoda, με γνωστότερο την ανοιχτή Mercedes-Benz G-Class Popemobile.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube