Τι αυτοκίνητο χρησιμοποίησε ο Πάπας κατά την επίσκεψή του στην Ιρλανδία;

Τι αυτοκίνητο χρησιμοποίησε ο Πάπας κατά την επίσκεψή του στην Ιρλανδία;

Πριν βιαστείτε να πείτε Rolls ή Mercedes, σκεφτείτε ότι ο Φραγκίσκος θεωρείται ο ταπεινός προστάτης των φτωχών.

Η πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Πάπα στην Ιρλανδία ήταν η πρώτη μετά από 40 σχεδόν χρόνια. Στην αυτοκινητοπομπή του υπήρχαν και μεγάλα, πολυτελή αυτοκίνητα όπως Audi Q7, όμως ο ίδιος χρησιμοποίησε κάτι πολύ πιο ταπεινό.

Πιο ταπεινό ίσως κι από το συνηθισμένο του FIAT 500 L: Το Skoda Rapid Spaceback, και μάλιστα το βενζινοκίνητο 1.0 TSI με τα 95 άλογα.

Τρία τέτοια Skoda Rapid διατέθηκαν στον Πάπα από τη Skoda Ιρλανδίας και ήταν «προσαρμοσμένα στις ακριβείς προδιαγραφές του Βατικανού». Αυτές ήταν απλές: Σκούρο μπλε χρώμα, κανονικά (όχι φιμέ) τζάμια πίσω και δύο μικρά χρωμέ κοντάρια στα εμπρός φτερά για τη σημαία του Βατικανού. Μέσα, υπήρχε «ένα ειδικά διαμορφωμένο υποβραχιόνιο για τον Ποντίφικα κι ένα κάθισμα-μαξιλάρι αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, παρόλη την ενεργητικότητά του, είναι 81 ετών».

Και τα τρία Rapid είχαν ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας με τον αριθμό 9093 που διαβάζεται σε καθρέφτη POPE. Η μία από αυτές τις πινακίδες είχε και τον ίδιο αριθμό με εκείνη στο αυτοκίνητο του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’ κατά την επίσκεψή του στην Ιρλανδία το 1979.

Ο Φραγκίσκος μεταφέρθηκε με τα ταπεινά Skoda σε διάφορες εκδηλώσεις, που περιλάμβαναν συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μια επίσκεψη σε κέντρο φιλοξενίας αστέγων κι ένα κονσέρτο του Andrea Bocelli.

Μετά το τέλος της επίσκεψης του Πάπα στην Ιρλανδία, τα τρία Rapid Spaceback προσφέρθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Pope Francis Skoda Karoq

Η Skoda εκμεταλλεύτηκε την επίσκεψη του Πάπα για να προωθήσει και το Karoq, εκθέτοντας ένα αυτοκίνητο (φωτ. επάνω) με ζωγραφισμένα στο χέρι υαλογραφήματα (βιτρό) στα παράθυρα, «όπως αυτά που συναντάμε σε εκκλησίες»!

Αυτό θα πει θρησκευτικό μάρκετινγκ!

[Πηγή: Skoda-Storyboard]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube