O Πάπας πούλησε τη Lamborghini Huracán που του είχαν δωρήσει

O Πάπας πούλησε τη Lamborghini Huracán που του είχαν δωρήσει

Τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Η Lamborghini είχε κάνει δώρο τον Νοέμβριο του 2017 στον Πάπα Φραγκίσκο μια Huracán βαμμένη σε λευκό χρώμα με κίτρινες ρίγες για να θυμίζει τα χρώματα της σημαίας του Βατικανού. Μάλιστα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όχι μόνον είχε ευλογήσει το συγκεκριμένο σούπερκαρ αλλά είχε υπογράψει και πάνω στο καπό του. 

Τώρα ο Πάπας πούλησε το αυτοκίνητο σε δημοπρασία που έγινε από τον οίκο Sotheby's στο Monte Carlo, αυτό το Σαββατοκύριακο, αντί του ποσού των 715.000 ευρώ, τιμή που είναι σχεδόν τετραπλάσια από όσο κάνει μια καινούργια Huracán. Τα χρήματα αποδόθηκαν κατευθείαν στον Πάπα ο οποίος ήδη έχει ανακοινώσει πως θα τα διαθέσει σε τέσσερις φιλανθρωπικές ιταλικές οργανώσεις. 
 
Πρόκειται για την οργάνωση «Aid to the Church in Need» που τελεί υπό την αιγίδα του Πάπα και βοηθά άτομα που διώκονται για την πίστη τους σε όλο τον κόσμο, την οργάνωση «Κοινότητα του Πάπα Ιωάννη του 23ου» που βοηθά τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σωματεμπορίας και σε δύο ακόμη φιλανθρωπικές οργανώσεις, τις GICAM και την «Friends of Central Africa», που επιτελούν φιλανθρωπικό έργο στην αφρικανική ήπειρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube