Νέα μοτέρ Renault 1.7 και 2.0 dCi με 150 και 200 PS

Νέα μοτέρ ντίζελ θα έρθουν να εμπλουτίσουν την γκάμα της Renault, με κύριο ωφελημένο το Espace που θα σκληρύνει τη θέση του στην αγορά με τον 2.0 Blue dCi των 200 ίππων.

Ύστερα από το λανσάρισμα των νέων βενζινοκινητήρων 1.3 TCe (από 130 έως 163 άλογα) και τον 1.8 TCe (από 225 έως 300 άλογα), η Renault επανεξετάζει τα μοτέρ τουρμποντίζελ.

Παρόλο που το πετρέλαιο έχει αρπάξει γερή κατραπακιά στις πωλήσεις και το μερίδιό του στην Ευρώπη έχει αποκλίνει σοβαρά προς τα κάτω, παραμένει ακόμα τέτοιο, έτσι ώστε να διατηρηθούν τα μοτέρ αυτού του τύπου στην γκάμα οικογενειακών αυτοκινήτων για ακόμη λίγα χρόνια. Ωστόσο, η έλευση των νέων προτύπων μετρήσεων απαιτεί αλλαγές, ενώ ειδικά η Renault χρειάζεται να επανεξετάσει το σύστημα επεξεργασίας των οξειδίων του αζώτου στους κινητήρες της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο πρότυπο μέτρησης WLTP: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε [video]

Το Duster ήταν το πρώτο που δέχτηκε ένα μπλοκ της νέας γενιάς του dCi, το Blue dCi, μια εξέλιξη του 1.500άρη τουρμποντίζελ, σε 95 και 115 PS.

H συνέχεια θα δοθεί με την κυκλοφορία δύο νέων οικογενειών, την 1.7 Blue dCi και την 2.0 Blue dCi. Αυτά τα μπλοκ έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στον κατάλογο της Renault στο Βέλγιο (Scénic και Espace) και κατά συνέπεια θα διατεθούν σε λίγο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault: Τέρμα τα Twingo GT και Mégane GT

Στο Scénic, διατίθεται ένα μοτέρ dCi με 1.749 cc  σε δύο εκδόσεις ισχύος: 120 και 150 PS. Στο Espace, ο dCi των 1.995 cc διατίθεται είτε με 160 είτε με 200 ch και συνδυάζεται στάνταρ με διπλοσύμπλεκτο σασμάν EDC. Να λοιπόν που γίνεται ενδιαφέρον, με το σημαιοφόρο του Ρόμβου τελικά να κινείται προς την upmarket πλευρά του ντίζελ, μιας και μέχρι πρότινος αρκείτο στον παλιό 1.6 dCi με τα 160 άλογα. Αλλά και η μέγιστη ροπή ανέβηκε στα 40,8 kgm, δύο χιλιογραμμόμετρα περισσότερη από τον παλιό 160άρη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault: Χωρίς RS το νέο Clio 5

Το ίδιο δίλιτρο μοτέρ θα έρθει να εμπλουτίσει και την γκάμα του Talisman, το οποίο σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να φορέσει και τον 1.8 TCe των 225 PS.