Επίσημο: Νέο Renault Talisman [video]

Επίσημο: Νέο Renault Talisman [video]

Το νέο της μοντέλο στην δύσκολη αγορά των μεσαίων οικογενειακών αποκάλυψε σήμερα η εταιρεία.

Άλλη μια προσπάθεια να χτυπήσει τους premium κατασκευαστές από τη Renault, που αντικαθιστά ταυτόχρονα τα Laguna και Latitude.

Αν και δεν έγινε οποιαδήποτε αναφορά στους Γερμανούς, είναι ξεκάθαρο από τα λεγόμενα των ανθρώπων της πως το κοινό στο οποίο απευθύνεται το Talisman είναι αυτό που θα ήθελε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα στην κατηγορία. Γι’ αυτό και, όπως υποστήριξε ο πρόεδρός της, Carlos Ghosn, η γαλλική μάρκα έδωσε μεγάλη έμφαση στην πραγματική και προσλαμβανόμενη ποιότητα κατά την εξέλιξη του νέου της σεντάν.

Το Talisman βασίζεται στη νέα «ευέλικτη» πλατφόρμα CMF και έχει μήκος 4,85 m, πλάτος 1,87 m και ύψος 1,46 m. Με μεταξόνιο 2,81 m και 608 lt πορτμπαγκάζ, εγγυάται άπλετο χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές.

Εμπρός ξεχωρίζουν η μεγάλη μάσκα με τις τέσσερις χρωμιωμένες μπάρες (που θυμίζει το crossoverκαι τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας LED σχήματος «C». Το προφίλ είναι «καθαρό» μεν, όχι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό δε, σε αντίθεση με το πίσω μέρος όπου τα λεπτά πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED εκτείνονται σε όλο σχεδόν το πλάτος του αμαξώματος και είναι μονίμως αναμμένα δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο.

Με στοιχεία από το Espace, η καμπίνα είναι σχεδιασμένη για να δίνει πολυτελή, αλλά όχι «βαρυφορτωμένη», αίσθηση. Στην κεντρική κονσόλα οι βασικές εκδόσεις εξοπλισμού θα έχουν μία οθόνη 4,2 ιντσών ενώ στις πλουσιότερες θα υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη με διάμετρο 8,7 ίντσες και λειτουργία αφής που αποτελεί μέρος του συστήματος πολυμέσων R-Link 2, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ηχοσύστημα της Bose με 13 ηχεία.

Η γκάμα των μοτέρ περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,6 lt σε εκδόσεις 150 και 200 ίππων, που συνδυάζονται αποκλειστικά με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, και τρεις ντίζελ 1.6. Οι δύο πρώτοι, των 110 και 130 ίππων, προσφέρονται με χειροκίνητο 6άρι ή ημιαυτόματο 7άρι κιβώτιο, και ο νέος διτούρμπινος των 160 αποκλειστικά με χειροκίνητο.

Αρχικά, το Talisman θα είναι διαθέσιμο στην κορυφαία έκδοση Initiale Paris που χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη απόχρωση του μαύρου (Amethyste Black), τις ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών και διάφορα στοιχεία πολυτέλειας όπως οι επενδύσεις Nappa στο εσωτερικό.

[Πηγή: Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube