Νέο Renault Espace, ντεμπούτο στο Παρίσι [videos]

Νέο Renault Espace, ντεμπούτο στο Παρίσι [videos]

Το νέο Renault Espace όχι μόνο βρίσκεται σχεδιαστικά καβάλα σε δύο κατηγορίες (SUV και crossover), αλλά είναι διαφορετικό και σε πολλά άλλα πράγματα.

Το νέο Renault Espace όχι μόνο δείχνει σημαντικά ψηλότερο από τον προκάτοχό του, αλλά θέλει να δείχνει και αρκούντως crossover.

Στην πραγματικότητα όμως είναι σχεδόν 6,5 πόντους πιο κοντό, αλλά με πολύ περισσότερη απόσταση από το έδαφος. Από την άλλη ξεπερνά σε μήκος κατά 1,6 πόντους την απερχόμενη γενιά, διάσταση που εκτός των άλλων το βοηθά και στην επίτευξη συντελεστή οπισθέλκουσας 0,30.

Η Renault υπόσχεται για το νέο Espace βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής, περισσότερη πρακτικότητα και άνεση, ειδικά με τις δύο πίσω σειρές καθισμάτων που αναδιπλώνουν και «χωνεύονται» στο δάπεδο του αυτοκινήτου. Αλλά και η ασφάλεια είναι ακόμα ένα κλειδί επιτυχίας για το Espace, με μια πληθώρα αισθητήρων, βοηθημάτων για τον οδηγό και μπόλικους αερόσακους.  

Η χρήση της νέα πλατφόρμας CFM (Common Module Family) και τα πιο ελαφριά υλικά (αλουμίνιο στις πόρτες και το καπό, πολυμερές Noryl στα εμπρός φτερά και θερμοπλαστικό στην πέμπτη πόρτα) κατέβασαν το βάρος σε σχέση με το παλιό μοντέλο κατά 13%, ποσοστό που αντιπροσωπεύει 250 kg. Από τη άλλη η χρήση προηγμένων συνδυασμών κινητήρα και κιβωτίου το οδήγησαν στο να γίνει και 20% πιο αποδοτικό, σύμφωνα με τη Renault.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Renault Espace αποτελείται από τρεις 1.600άρηδες κινητήρες τούρμπο. Οι δύο είναι τουρμποντίζελ dCi με 130 και 160 PS, με τον τελευταίο να είναι διτούρμπινος και να συνδυάζεται αποκλειστικά με 7τάχυτο σασμάν διπλού συμπλέκτη EDC (Efficient Dual Clutch). Το βενζινοκίνητο μοτέρ είναι το TCe 200, με τους PS που λέει το όνομά του και συνδυάζεται επίσης αποκλειστικά και μόνο με κιβώτιο EDC.

Το μεγάλο νέο όμως προέρχεται από το στήσιμο του Espace στο δρόμο και ακούει στο όνομα Multi-Sense. Το σύστημα, όπως διατείνεται η Renault, «ελέγχει και συντονίζει δεδομένα από διάφορα συστήματα προηγμένης τεχνολογίας, προκειμένου να δημιουργήσει μια καθηλωτική και ευχάριστη οδηγική εμπειρία». Μεταξύ των συστημάτων που διαχειρίζεται είναι και η τετραδιεύθυνση 4Control που υπόσχεται υψηλή ευελιξία σε χαμηλή ταχύτητα και ακριβές κράτημα στα πολλά χιλιόμετρα.

[Πηγή Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube