Magarigawa, το μίνι Nürburgring της Ιαπωνίας [video]

Magarigawa, το μίνι Nürburgring της Ιαπωνίας [video]

Ένας ολοκληρωμένος προορισμός διακοπών, ώστε να μην γκρινιάξει ούτε η σύζυγος, ούτε τα πιτσιρίκια.

Φανταστείτε τον εαυτό σας ως έναν ζάμπλουτο κι αποφασίσατε ότι θέλετε μια δική σας πίστα όπου θα περνούσε καλά όλη η οικογένεια. Θα προσλαμβάνατε έναν διάσημο σχεδιαστή circuit της F1 και στη συνέχεια θα φτιάχνατε την πίστα των ονείρων σας πάνω σε μια πλαγιά, μακριά από τον πολιτισμό. Ε, αυτό ακριβώς έκανε ο δισεκατομμυριούχος CEO του Magarigawa Club στην Ιαπωνία.

Αλλά το πήγε και λίγο παραπέρα. Το Magarigawa Club περιλαμβάνει εσωτερικά κι εξωτερικά ιαματικά λουτρά, εξωτερική πισίνα 25 μέτρων, παιδική χαρά για παιδιά (είπαμε, των μεγάλων είναι παραδίπλα), πάρκο για κουτάβια, μονοπάτια στη φύση και σημεία για πικνίκ.

Δεν πρόκειται απλώς για μια ακόμα πίστα αυτοκινήτου, αλλά για έναν ολοκληρωμένο προορισμό διακοπών ακόμα και για όσους δε θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της πίστας

Εν ολίγοις, θα γλιτώσετε την γκρίνια από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αφού θα περνούν καλά όσο κι εσείς. Η ιδιωτική πίστα βρίσκεται στην επαρχία Chiba της Ιαπωνίας με θέα στο όρος Fuji και στον κόλπο του Τόκιο. Αποτελεί την τέλεια παιδική χαρά για τους κατέχοντες.

Magarigawa

Περίπου 500 μοναδικές καλλονές παρέλασαν στην πίστα την ημέρα των εγκαινίων. Κάθεστε; LaFerrari, F40, F50, Enzo, 812 Superfast, Monza SP1, McLaren Elva και P1. Να συνεχίσουμε; Aston Martin Valkyrie και Zagato, Lamborghini Sián, Bugatti Chiron, Lexus LFA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί το Nürburgring μοιάζει με χωμάτινη ειδική διαδρομή;

Αλλά και κλασικά μοντέλα όπως παλιές Rolls-Royce, Jaguar E-Type, Toyota 2000GT, παλιές Corvette και Mustang, ακόμα και Citroën 2CV. Κλασικά Fiat, BMW, Volkswagen, σε μια πολύχρωμη εικόνα διαφορετικών γεύσεων κι εποχών. Οι θεατές παρακολούθησαν επίδειξη drift από βελτιωμένες Toyota AE86.

Magarigawa

Πίσω από το project βρίσκεται η Cornes & Company, η μεγαλύτερη εμπορία πολυτελών οχημάτων στην Ιαπωνία, η οποία χρησιμοποιεί το σιρκουί κι ως ιδιωτικό κλαμπ. Με 150 θέσεις μελών, με πάντοκ 36 κλιματιζόμενων pit boxes κι αποθήκευση για 300 αυτοκίνητα.

Πέντε πολυτελείς βίλες με γκαράζ τεσσάρων αυτοκινήτων (όλες πουλημένες πολύ πριν κατασκευαστεί η εγκατάσταση) έχουν επίσης θέα στην πίστα. Υπολογίστε ότι κάθε συνδρομή κοστίζει €214.000.

Magarigawa

Όσο για την ίδια την πίστα, σχεδιάστηκε από τον διάσημο σχεδιαστή εγκαταστάσεων της Formula 1 Hermann Tilke της Tilke Engineering and Architects.

Στο βιογραφικό του ανήκει το Red Bull Ring στην Αυστρία, το Yas Marina Circuit στο Άμπου Ντάμπι, το Circuit of the Americas στο Τέξας και το Marina Bay Street Circuit στη Σιγκαπούρη, όλα με προκλητική και συναρπαστική χάραξη.

Magarigawa

Η νέα πίστα των 3.5 km περιλαμβάνει 22 στροφές, η μεγάλη ευθεία έχει μήκος 800 m, μέγιστη ανηφορική κλίση 20% και μέγιστη κατηφορική 16% κι ένας γύρος έχει 250 m υψομετρική διαφοράς. Περίπου το 20% του γύρου είναι ανηφορικό και το υπόλοιπο 80% κατηφορικό.

Δεν μπορούμε πάντως να μην παρατηρήσουμε ότι παρά τις ελπιδοφόρες υποσχέσεις, δεν είναι μία πίστα που θα πιέσεις πραγματικά, γιατί οι διάδρομοι διαφυγής είναι ελάχιστοι και κάθε λάθος θα κοστίσει ακριβά.

Magarigawa

Αν πάντως το παραπάνω δε σας αποθαρρύνει και κερδίσετε το λαχείο, το πλεονέκτημα της πολυτέλειας σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον αποδεικνύεται ανεκτίμητο προσόν για όποιον θέλει να πάρει μαζί όλη την οικογένεια. Αν ανήκετε σε αυτούς, υπολογίστε ότι βρίσκεται περίπου 110 km νότια του Τόκιο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube