To Citroën 2CV επίσημα Playmobil

To Citroën 2CV επίσημα Playmobil

Η Playmobil επεκτείνει τον κατάλογό της με αναφορές σε αυτοκίνητα. Ύστερα από την Aston Martin DB5, τον Σκαραβαίο ή τη Mercedes 300SL, ο κατασκευαστής ανακοινώνει την άφιξη του Citroën 2CV για τον Φεβρουάριο του 2023.

Playmobil Citroën 2CV

Τελικά δεν ξέρουμε αν αυτοί που θα το χαρούν θα είναι τα πιτσιρίκια, αλλά εμείς τα μεγάλα παιδιά που κάνουν κέφι το Citroën 2CV χαρήκαμε ιδιαίτερα που η Playmobil προσέθεσε το διάσημο Deuche στον αυτοκινητικό κατάλογό της. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες ακόμα…

Σύμφωνα με πηγές από την Playmobil, το θρυλικό Citroën 2CV θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Φεβρουάριο του 2023 και θα διατίθεται σε γαλάζια απόχρωση. Μάλιστα θα είναι δυνατή η εξατομίκευση του 2CV με τη χρήση ενός φύλλου με αυτοκόλλητα (πινακίδα κυκλοφορίας, σημαία κ.λπ.). Σύμφωνα με τα αυτά που βλέπουμε, τα φώτα θα είναι επίσης εναλλάξιμα με κίτρινα ή λευκά εμπρός φανάρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Citroën 2CV6 Club 1984

Το κιτ, το κουτί αν θέλετε, θα συμπληρώνουν τρεις χαρακτήρες με πολύ χαρακτηριστική εμφάνιση, αλλά χωρίς μπερέ ή μπαγκέτα παραμάσχαλα! Υπάρχει λοιπόν μια νεαρή ξανθιά γυναίκα με εμφάνιση παραλίας που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει συγγένεια με την Μπριζίτ Μπαρντό! 

Μυστήριο καλύπτει ακόμη το υλικό της ανοιγόμενης οροφής του 2CV της Playmobil, μιας και οι φωτογραφίες τη δείχνουν είτε τελείως ανοιχτή είτε κλειστή. Αλλά είναι απίθανο να πρόκειται  για ύφασμα...

To Citroën 2CV επίσημα Playmobil

Το κιτ περιλαμβάνει κι έναν Γάλλο χωροφύλακα με την καλοκαιρινή στολή του στο χρώμα της άμμου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελεί ευθεία αναφορά στον διάσημο αρχιφύλακα Ludovic Cruchot, χαρακτήρα που υποδυόταν ο αξέχαστος και αξεπέραστος Louis de Funès στη σειρά των πέντε ταινιών: Εκτός θέματος και για να θυμηθούν οι (πολύ) παλιοί, οι ταινίες προβλήθηκαν στην Ελλάδα με τους τίτλους Ο Χωροφύλακας του Σαν-Τροπέ, Ο Χωροφύλακας στη Νέα Υόρκη, Ο Χωροφύλακας παντρεύεται μια Συνταγματαρχίνα, Ο Χωροφύλακας εν δράσει, Ο Χωροφύλακας και οι εξωγήινοι, και Ο Χωροφύλακας και οι Χωροφυλακίνες. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Citroën 2CV Type A 1948-1953

Επανερχόμενοι στο θέμα, η τρίτη φιγούρα που ολοκληρώνει το κιτ είναι ένας κτηνοτρόφος με το γουρούνι και τις δύο χήνες του. Μάλιστα, όλοι τους χωρούν στην καμπίνα του Citroën 2CV από την ανοιγόμενη οροφή, όπως θα γινόταν και σε ένα πραγματικό 2CV.

Η Playmobil δεν έχει ανοίξει ακόμη τις προ-παραγγελίες γι’ αυτό το κιτ που έχει κωδικό αναφοράς 70640. Ούτε η τιμή του έχει ανακοινωθεί, αλλά εκτιμούμε ότι θα κινείται μεταξύ 50 και 60 ευρώ, όπως με ανάλογα αυτοκίνητα της σειράς, για παράδειγμα το Volkswagen Combi ή ο Σκαραβαίος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Citroën 2CV Charleston 1980-άγνωστο [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube