Ferrari LaFerrari με 14 km παρακαλά να οδηγηθεί

Ferrari LaFerrari με 14 km παρακαλά να οδηγηθεί

Υπέροχη κατάλευκη Ferrari LaFerrari του 2016 ψάχνει για γνωριμία με οδηγό που θα εκτιμήσει τα προσόντα της και θα της φερθεί όπως της αξίζει.

Μια Ferrari LaFerrari του 2016 διατίθεται προς πώληση στον οίκο RM Sotheby's, έχοντας διανύσει μόλις 14 km. Ελάχιστα από τα 499 ιταλικά κουπέ πρέπει να έχουν μικρότερη ένδειξη στο οδόμετρο, οπότε η ζητούμενη τιμή των €3,95 εκατομμυρίων δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολική.

Προφανώς κι αγοράστηκε περίπου €2,5 εκατομμύρια φθηνότερα, αλλά έτσι γίνεται με τις Ferrari που βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση: Η τιμή τους εκτοξεύεται.

Να έχεις τέτοιο αυτοκίνητο και να το φυλάς στο γκαράζ, αντιμετωπίζοντάς το ως επένδυση. Πώς κρατιέσαι να μην το οδηγήσεις;

Ο σημερινός ιδιοκτήτης αγόρασε την Ιταλίδα το 2016, αλλά την ταξινόμησε μόλις το 2018. Από εκεί και πέρα, συντηρήθηκε σχολαστικά παρότι κάλυψε ελάχιστη απόσταση όλα αυτά τα χρόνια.

Ferrari LaFerrari

Έκανε λοιπόν σέρβις τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιούνιο του 2022, ενώ το 2021 έγινε εγκατάσταση νέας υβριδικής μπαταρίας το 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια LaFerrari τα σπάει στη γερμανική Autobahn [video]

Τοποθετήθηκε μάλιστα μια αναβαθμισμένη μπαταρία λιθίου, μια αναβάθμιση που έκανε το ίδιο το την πρόταση το Μαρανέλο. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει κι η McLaren με την P1.

Ferrari LaFerrari

Τι αγοράζετε λοιπόν με τα σχέδον €4 εκατομμύρια; Εκτός από μια Ferrari LaFerrari σε ολοκαίνουργια κατάσταση, θα αποκτήσετε και κάποια στοιχεία έξτρα εξοπλισμού: Σπορ εξάτμιση, σύστημα ανύψωσης της μπροστινής ανάρτησης, αλλά και πακέτο τηλεμετρίας που περιλαμβάνει μέχρι κι εργοστασιακή κάμερα βιντεοσκόπησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari Laferrari από φαναρτζή-αρτίστα

Κατά παραγγελία του πρώτου ιδιοκτήτη, τοποθετήθηκαν επίσης κόκκινες δαγκάνες φρένων, ίδου χρώματος ζώνες ασφαλείας, μαύρες ζάντες 20 ιντσών και κεντημένα λογότυπα «Cavallino Rampante» στα προσκέφαλα. Το αμάξωμα είναι φινιρισμένο σε ένα διακριτικό Bianco Avus, μια ωραία απόκλιση από τις περισσότερες κατακόκκινες Rosso Corsa.

Ferrari LaFerrari

Ως ένα από τα πρώτα υβριδικά υπεραυτοκίνητα, μαζί με τη McLaren P1 και την Porsche 918 Spyder, η LaFerrari τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 6,3 lt που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και σύστημα KERS. Αποδίδει 963 PS και 900 Nm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η LaFerrari αντιμετωπίζει την Enzo Ferrari στην ευθεία [video]

Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε κάτω από 2,5" κι η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 km/h, κάτι που προφανώς δεν έχει επαληθεύσει στην πράξη το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Ferrari LaFerrari

Η Ferrari ετοιμάζει τον διάδοχό της, ο οποίος φημολογείται ότι θα κάνει το ντεμπούτο του κάποια στιγμή φέτος. Με κωδική ονομασία F250, το νέο μοντέλο φημολογείται ότι θα χρησιμοποιεί έναν υβριδικό V6, αντικαθιστώντας τον θρυλικό V12 της Ferrari.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube