Ελαφρώς μεταχειρισμένη Ferrari Monza SP1 σε τιμή ευκαιρίας!

Ελαφρώς μεταχειρισμένη Ferrari Monza SP1 σε τιμή ευκαιρίας!

Το μονοθέσιο υπεραυτοκίνητο της Ferrari βρίσκεται σε κατάσταση βιτρίνας!

Μια αγγελία που μας έκανε εντύπωση αυτή την εβδομάδα ήταν η εικονιζόμενη Ferrari Monza SP1 η οποία πωλείται έναντι €2.528.800 από την Hollmann International που εδρεύει στη Γερμανία και εξειδικεύεται σε πωλήσεις υπεραυτοκινήτων. Ενδεικτικό είναι πως η τιμή της καινούρια ήταν περίπου €1,75 εκατομμύρια, επιβεβαιώνοντας το συλλεκτικό της χαρακτήρα.

Να θυμίσουμε πως η εξωτική Ferrari Monza SP1 πρωτοπαρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 μαζί με τη διθέσια εκδοχή της SP2, με περιορισμένη παραγωγή 500 μονάδων και για τα δύο μοντέλα. Κάτω από το μακρύ καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 χωρητικότητας 6.262 cc με απόδοση 810 PS και 719 Nm. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 2,9", τα 0-200 km/h έρχονται σε 7,9" ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 300 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Ferrari Monza SP1 και SP2

Ferrari Monza SP1

Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι βαμμένο σε εξωτερική απόχρωση Rosso Corsa Red με λευκά γραφικά που συνδυάζονται με πεντάκτινες ζάντες αλουμινίου και κίτρινες δαγκάνες φρένων. Όπως αρμόζει σε ένα υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής, οι λεπτομέρειες είναι από άβαφο ανθρακονήμα (σπλίτερ, μαρσπιέ, διαχύτης κ.α.)

Στο εντελώς ακάλυπτο εσωτερικό κυριαρχούν τα ανθρακονήματα ενώ έχουμε επενδύσεις από Nero Black δέρμα με κόκκινες ραφές και Alcantara. Το μοναδικό monocoque κάθισμα αγωνιστικού τύπου έχει ζώνη 4 σημείων, με τα χειριστήρια για τον κλιματισμό και τις υπόλοιπες λειτουργίες του οχήματος να βρίσκονται σε ένα πάνελ δεξιά από τον οδηγό, δίπλα από την ειδική θήκη για το κόκκινο κλειδί της Ferrari.

Ferrari Monza SP1

Τα χιλιόμετρα που έχει γράψει η συγκεκριμένη Monza SP1 είναι μόλις 200, κάτι που δείχνει πως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν πρόλαβε να την απολαύσει όσο θα έπρεπε. Μένει να δούμε αν ο επόμενος σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει στο δρόμο ή αν θα περάσει και το υπόλοιπο της ζωής της μέσα σε γκαράζ.

Για την ιστορία, ένας από τους 500 ανθρώπους στον κόσμο που έχουν στην κατοχή τους μια Ferrari Monza είναι ο ποδοσφαιριστής Zlatan Ibrahimović που εθεάθη να οδηγεί μια κατάμαυρη SP2 πριν από λίγους μήνες στους δρόμους της Στοκχόλμης.

[Πηγή: Hollmann International]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube