Μια Lamborghini Sián FKP 37 κατασκευασμένη από LEGO!

Μια Lamborghini Sián FKP 37 κατασκευασμένη από LEGO!

Ένα μοντέλο κανονικής κλίμακας που αποτελείται από 400.000 κομμάτια LEGO Technic!

Η Lamborghini σε συνεργασία με την LEGO παρουσίασε μια ρέπλικα της Sián FKP 37 σε κανονική κλίμακα η οποία είναι κατασκευασμένη από LEGO Technic!

Να θυμίσουμε πως η Lamborghini Sián FKP 37 που παρουσιάστηκε το 2019 είναι ένα υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής 63 μονάδων που βασίζεται στην πλατφόρμα της Aventador όμως χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης με V12 και συνδυαστική απόδοση 819 PS.

Το μοντέλο που βλέπετε στις φωτογραφίες έχει ίδιες διαστάσεις με το πραγματικό (μήκος 4.980 mm, πλάτος 2.101 mm και ύψος 1.133 mm) όμως ζυγίζει αρκετά περισσότερο (2.200 kg). Η λεπτομέρεια είναι εντυπωσιακή καθώς πέρα από το σχεδιασμό του αμαξώματος που ακολουθεί πιστά τις γραμμές του πρωτοτύπου και είναι βαμμένο στη γνήσια απόχρωση της Lamborghini, έχουμε λειτουργικά φώτα και κανονική καμπίνα.

Για την κατασκευή του εργάστηκαν 15 άνθρωποι που δαπάνησαν 8.660 εργατοώρες. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 400.000 κομμάτια LEGO Technic, από 154 διαφορετικά είδη ενώ 20 από αυτά κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο project.

Εκτός από την Lamborghini Sián FKP 37 κανονικής κλίμακας που προφανώς είναι μοναδική, η LEGO κυκλοφορεί στην αγορά ένα μικρότερο και πιο προσιτό μοντέλο του ιταλικού υπεραυτοκινήτου σε κλίμακα 1:8.

[​Πηγή: Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube