Δύο νεκροί σε δυστύχημα στο Nürburgring κατά τη διάρκεια δοκιμών

Δύο νεκροί σε δυστύχημα στο Nürburgring κατά τη διάρκεια δοκιμών

Τραγωδία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα του Nürburgring αυτή την εβδομάδα, καθώς δύο εργαζόμενοι της Goodyear έχασαν τη ζωή τους.

Nurburgring

Ένα ατύχημα στη φημισμένη πίστα Nürburgring στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Το τραγικό περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη, 9 Αυγούστου, μέρα που η πίστα ήταν κλειστή για το κοινό και η Goodyear διεξήγαγε δοκιμές εξέλιξης των ελαστικών της με μια Porsche 911.

Η Goodyear επιβεβαίωσε ότι οι δυο επιβαίνοντες στην Porsche εργάζονταν γι' αυτήν. Σε δήλωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές στην έρευνά τους, η οποία προς το παρόν δεν έχει ποινικό χαρακτήρα.

Ενώ το όνομα του οδηγού δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Luxembourg Times, συνοδηγός ήταν ο 39χρονος οδηγός αγώνων αυτοκινήτου, Christian Franck. Η Porsche από την πλευρά της, επιβεβαίωσε στον Τύπο ότι το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο ατύχημα ήταν δικό της μοντέλο, σημειώνοντας όμως ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το δυστύχημα προς το παρόν.

Nurburgring

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο ατύχημα ήταν μια Porsche 911 Carrera S τελευταίας γενιάς, με μάρτυρες να αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο αναποδογύρισε πολλές φορές ως αποτέλεσμα του ατυχήματος και ότι οι επιβαίνοντες εκτινάχθηκαν απ’ αυτό.

Το Nürburgring επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό συνέβη στο Tiergarten, ένα σημείο της πίστας με διαδοχικές στροφές όπου ακολουθεί μια στροφή υψηλής ταχύτητας στο τέλος της μεγάλης ευθείας Döttinger Hohe.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube