Jeep Compass: Η παραγωγή έρχεται στην Ιταλία

Jeep Compass: Η παραγωγή έρχεται στην Ιταλία

Η εγκατάσταση στο Melfi ξεκίνησε τις δοκιμές παραγωγής του Jeep Compass. Η κατασκευή του αμερικανικού SUV στην Ευρώπη συμπίπτει με το λανσάρισμα της επαναφορτιζόμενης υβριδικής έκδοσης.

Παρόλο που οι διαστάσεις του φαίνεται να ταιριάζουν περισσότερο στη Γηραιά Ήπειρο, το Jeep Compass κατασκευαζόταν -μέχρι πρότινος, τουλάχιστον- στη Βραζιλία, στην Ινδία, στην Κίνα και στο Μεξικό. Αλλά για να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης και να εξυπηρετεί ταχύτερα τους Ευρωπαίους πελάτες της, η FCA μεταφέρει σε λίγους μήνες από σήμερα ένα μέρος της παραγωγής του Compass στο εργοστάσιο του Melfi, στη νότιο Ιταλία.

Το Compass δεν θα είναι το πρώτο Jeep που θα συναρμολογείται εκεί. Το εργοστάσιο που γιορτάζει την 25η επέτειό του συναρμολογεί από το 2014 το Renegade, από το οποίο έχει κατασκευάσει ήδη 900.000 μονάδες. Οι πρώτες δοκιμές της παραγωγής του Compass λοιπόν μόλις ξεκίνησαν. Η ιταλική βιομηχανική μονάδα θα είναι πλήρως λειτουργική κατά το πρώτο 3μηνο του 2020.

Το Compass ήταν εμπορικά το πιο πετυχημένο Jeep στην περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής πέρυσι, με 78.000 πωλήσεις. Επίπεδο που η FCA ελπίζει να ξεπεράσει με αυτό το έξτρα εργοστάσιο. Η ευρωπαϊκή παραγωγή θα περιλαμβάνει και την επαναφορτιζόμενη υβριδική παραλλαγή του, η οποία αναμένεται στις εκθέσεις στα μέσα του 2020.

Η άφιξη της παραγωγής του Compass στην Ευρώπη αποτελεί μέρος του επενδυτικού σχεδίου της FCA, ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, για τα ιταλικά εργοστάσια της. Ένα ακόμα παράδειγμα αυτής της επένδυσης είναι η εγκατάσταση του Mirafiori στο Torino που προετοιμάζεται για να υποδεχτεί το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό FIAT 500.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube