Η FCA θα επενδύσει πάνω από 5 δισ. ευρώ στην Ιταλία

Η FCA θα επενδύσει πάνω από 5 δισ. ευρώ στην Ιταλία

Στόχος η απόλυτη στροφή στην ηλεκτροκίνηση και την υβριδική τεχνολογία.

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCAU) παρουσίασε το βιομηχανικό σχέδιο του Ομίλου για την Ιταλία, το οποίο περιλαμβάνει την παραγωγή 13 ολοκαίνουργιων ή ανανεωμένων μοντέλων κατά την περίοδο 2019-2021 και την ανάπτυξη με σημαντική έμφαση στις υβριδικές και ηλεκτρικές τεχνολογίες. Η εταιρεία ανέφερε ότι η επένδυση στην Ιταλία κατά την περίοδο 2019-2021 θα ανέλθει σε πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της FCA, Mike Manley, δήλωσε ότι «το εργοστάσιο στο Mirafiori θα φιλοξενήσει την εγκατάσταση μιας νέας πλατφόρμας BEV, αυτή του νέου Fiat 500, που στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα προϊόντα σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτή θα είναι η αρχή της ανάπτυξης επιπλέον δυνατοτήτων εξέλιξης νέων μοντέλων που θα βασίζονται σε ένα κοινό πλαίσιο και θα ενσωματώνουν την ζητούμενη από την εποχή Plug-in Hybrid Electric (PHEV) τεχνολογία». Βέβαια - κατέληξε - το κάθε Brand του ομίλου μας θα διατηρήσει τη δική του μοναδική ταυτότητα. 

Ο Pietro Gorlier, από τη θέση του COO του ομίλου εξήγησε τις λεπτομέρειες των σημαντικών πρωτοβουλιών που θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων στην παραγωγή του νέου Fiat 500 BEV στο Mirafiori και του Jeep Compass στο Melfi. Βασιζόμενοι στην ίδια ευέλικτη πλατφόρμα και την τεχνολογία PHEV, θα ξεκινήσουν επίσης οι δραστηριότητες για την προετοιμασία του εργοστασίου στο Pomigliano για την παραγωγή ενός compact SUV Alfa Romeo και του Fiat Panda MHV (Mild Hybrid Vehicle).

Τέλος ο Gorlier ανακοίνωσε μια νέα μονάδα στο Termoli στην οποία θα παράγονται ατμοσφαιρικές, υπερτροφοδοτούμενες και υβριδικές εκδόσεις των νέων κινητήρων 1.0 και 1.3 FireFly.

Οι πρωτοβουλίες αυτές, κατέληξε, θα μας επιτρέψουν να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τόσο τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στην Ιταλία, όσο και να δημιουργήσουμε καινούργιες και μέσα από αυτές να ενισχύσουμε την απασχόληση του εργατικού μας δυναμικού. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube