Η FIAT επενδύει στο Mirafiori  €700 εκατ. για το ηλεκτρικό «500»

Η FIAT επενδύει στο Mirafiori  €700 εκατ. για το ηλεκτρικό «500»

Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2020 και το εργοστάσιο θα έχει δυναμικότητα 80.000 αυτοκινήτων το χρόνο.

Η Fiat Chrysler Automobiles θα επενδύσει € 700 εκατ. για να κατασκευάσει μια εντελώς καινούργια γραμμή συναρμολόγησης στην οποία θα παράγεται το ηλεκτρικό «500».
Η εταιρεία αφήνει πίσω της τις αποτυχημένες συζητήσεις με τη Renault και προχωρά μόνη της στη νέα εποχή της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως αυτή ορίζεται από την ηλεκτροκίνηση.   

Ο επικεφαλής της FCA Ευρώπης, ο Pietro Gorlier (φωτογραφία άρθρου), ανακοίνωσε την επένδυση από το εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο, την Πέμπτη. Στη νέα γραμμή παραγωγής θα συναρμολογούνται 80.000 μονάδες ετησίως.

Η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού «500» θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020, με δυνατότητα επέκτασης της παραγωγικής ικανότητας αργότερα, ανέφερε ο Gorlier.

Η επένδυση αποτελεί μέρος του σχεδίου που ανακοινώθηκε πέρυσι και το οποίο περιλαμβάνει μια συνολική επένδυση € 5 δισ. στην Ιταλία έως το 2021.

Το νέο ηλεκτρικό «500» θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της FIΑΤ που θα πωλείται στην Ευρώπη.  Μια προηγούμενη έκδοση του ηλεκτρικού «500» είχε διατεθεί στην αγορά των ΗΠΑ  με τον τότε επικεφαλής της FCA, τον Marchionne να ζητά από τους καταναλωτές να μην το αγοράζουν γιατί το 500e κοστίζει περισσότερο στην εταιρεία να το κατασκευάσει από όσο το πουλάει.
Βέβαια από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Να σημειώσουμε ότι η FIΑΤ θα κρατήσει στην κυκλοφορία και το μοντέλο με κινητήρα βενζίνης που θα εξακολουθήσει να κατασκευάζεται στο Tychy της Πολωνίας και προφανώς θα καταργήσει το ντίζελ.

Είναι προφανές ότι η FIAT με το ηλεκτρικό «500» στοχεύει στο κάτω κομμάτι της αγοράς, αυτό των αυτοκινήτων πόλης, εκεί όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση χτυπάει κόκκινο. Μ ετο τρόπο αυτό δίνει μια εναλλακτική λύση για κίνηση για το μέλλον, όταν –αργά ή γρήγορα- τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα αποκλείονται από τα αστικά κέντρα.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube