Η Peugeot στοχεύει στην «ηλεκτρική» κορυφή μέχρι το 2025

Η Peugeot στοχεύει στην «ηλεκτρική» κορυφή μέχρι το 2025

Η Peugeot έχει δεσμευτεί με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα σε έναν ριζικό μετασχηματισμό για να γίνει η κορυφαία μάρκα στην ευρωπαϊκή ηλεκτρική αγορά μέχρι το 2025.

Peugeot E-3008

Προσφέροντας την ευρύτερη γκάμα EV από κάθε άλλη ευρωπαϊκή mainstream μάρκα, η Peugeot στοχεύει να εμπνεύσει τους πελάτες της να γίνουν μέρος αυτής της εξέλιξης.

Σε συνέχεια της παρουσίασης «E-LION DAY» που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2023, η Peugeot παρουσίασε εκ νέου τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και τις σημαντικές και διαρθρωτικές δράσεις πίσω από τη φιλοδοξία της.

Η Peugeot θέτει πολύ υψηλούς στόχους για το εξηλεκτρισμένο της μέλλον, με όπλο τις προηγμένες τεχνολογίες

Peugeot E-3008

Το E-LION project βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της Peugeot για τη δημιουργία της βιώσιμης κινητικότητας του αύριο. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση 360 μοιρών που υπερβαίνει κατά πολύ την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων και βασίζεται σε πέντε «Ε-πυλώνες»:

  • Ecosystem: Οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών, βασισμένο σε λύσεις Stellantis.
  • Experience: Εμπειρία για τον πελάτη, από την αρχή έως το τέλος.
  • Electric: Μια 100% ηλεκτρική γκάμα μέχρι το τέλος του 2024.
  • Efficiency: Απόδοση, επίτευξη μέγιστων επιδόσεων με ελάχιστη ηλεκτρική κατανάλωση.
  • Environment: Περιβάλλον, ένας στόχος βιωσιμότητας και η δέσμευση να γίνει Carbon Net Zero μέχρι το 2038.

Επί του παρόντος, η Peugeot διαθέτει μια πλήρη νέα γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων, όπως είναι τα μοντέλα e-208, e-2008, e-308, e-308 SW, e-3008, e-Rifter, e-Traveller, e-Partner, e-Expert και e-Boxer.

Το 2024, η γκάμα των 100% ηλεκτρικών Peugeot θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με δύο νέα μοντέλα: το e-408 και το e-5008. Με αυτά τα 9 επιβατικά και τα 3 ελαφρά επαγγελματικά μοντέλα, η Peugeot προσφέρει την ευρύτερη ηλεκτρική γκάμα από οποιονδήποτε άλλον Ευρωπαίο κατασκευαστή mainstream αυτοκινήτων.

Το 2023, η Peugeot ηγήθηκε στην ηλεκτρική κατηγορία Β στην Ευρώπη με τα e-208 και e-2008, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ηγέτης στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων  με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Peugeot E-208

Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών, η Peugeot δεσμεύεται να προσφέρει αυτονομία στο καλύτερο επίπεδο της αγοράς. Για παράδειγμα, το νέο e-3008 θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, ανακοινώνοντας αυτονομία έως 700 km, ενώ το νέο Ε-208 εξασφαλίζει στους χρήστες του αυτονομία οδήγησης στην πόλη έως 566 km.

Με το Free2Move Charge, οι πελάτες της Peugeot έχουν πρόσβαση σε ένα από τα πιο εκτεταμένα δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει περισσότερα από 600.000 σημεία, εκ των οποίων πάνω από 77.000 είναι ταχυφορτιστές που προσφέρουν, για παράδειγμα, 100 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 10 λεπτά με το νέο e-3008.

Πέραν όμως όλων αυτών, η γαλλική φίρμα ανακοίνωσε πως θα λανσάρει το πρόγραμμα «PEUGEOT ALLURE CARE» για το νέο e-3008 το οποίο θα καλύπτει όλα τα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου για οχτώ χρόνια/160.000 km. Με αυτόν το τρόπο, η Peugeot εντυπώνεται στο μυαλό του καταναλωτή ως μία μάρκα που προσφέρει μίας από τις μεγαλύτερες εγγυήσεις της αγοράς αυτή τη στιγμή.

Επίσης, η Peugeot προσφέρει την τεχνολογία ChatGPT σε ολόκληρη τη γκάμα των επιβατικών και επαγγελματικών μοντέλων της (σε 5 πιλοτικές αγορές πριν από την ευρύτερη ένταξη που θα ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2024). Το πιο γνωστό μοντέλο γενετικής τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στο Peugeot i-Cockpit και γίνεται, μέσω του ψηφιακού βοηθού OK PEUGEOT, ενός πραγματικού συνεργάτη ικανού να απαντήσει σε αμέτρητες ερωτήσεις και αιτήματα για κάθε είδους θέμα.

Μόλις ενεργοποιηθεί ο ψηφιακός βοηθός OK PEUGEOT, αρκεί οι επιβάτες να θέσουν το ερώτημά τους για να απαντήσει το ChatGPT επαρκώς και ολοκληρωμένα. Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, για παράδειγμα, να προτείνει αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος σε μια πόλη, να τα παρουσιάσει και να οδηγήσει τους επιβάτες εκεί σε συντονισμό με το σύστημα πλοήγησης. Επιπροσθέτως,  μπορεί να ζωντανέψει το ταξίδι αλληλεπιδρώντας με τους επιβάτες, δίνοντας ελεύθερο πεδίο στη δημιουργικότητά τους.

Peugeot E-3008

Εν συνεχεία, ο Όμιλος Stellantis αναπτύσσει μια επιχείρηση κυκλικής οικονομίας που βασίζεται στα «4R»: Remanufacture, Repair, Reuse, and Recycle (Ανακατασκευή, Επισκευή, Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση). Η Peugeot αποτελεί μέρος αυτής της προσέγγισης, έχοντας ως στόχο να χρησιμοποιεί λιγότερα και πιο βιώσιμα υλικά και παράλληλα να αυξάνει τη διάρκεια ζωής τους.

Για να διασφαλίσει την ανακύκλωση των αυτοκινήτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους στην Ευρώπη, ο Όμιλος Stellantis δημιούργησε τη Sustainera Valorauto, μια κοινοπραξία με την Galloo, έναν ευρωπαϊκό ηγέτη στην ανακύκλωση.

Η Sustainera Valorauto προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις, μεταξύ των οποίων η συλλογή και αποσυναρμολόγηση των οχημάτων, η ανάκτηση, ανακατασκευή και εμπορία βιώσιμων εξαρτημάτων και η ανακύκλωση των υλικών.

Μια άλλη κοινοπραξία ειδικά αφιερωμένη στην ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έχει συναφθεί από τον Όμιλο με την Orano, έναν παγκόσμιο επίσης ηγέτη στην ανακύκλωση. Θα χρησιμοποιήσει την καινοτόμο τεχνολογία χαμηλών εκπομπών άνθρακα της Orano που επιτρέπει σημαντικό ποσοστό ανάκτησης υλικών από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Κλείνοντας, η επισκευή μπαταριών σε εσωτερικό εργαστήριο της Stellantis αφιερωμένο σε αυτή τη δραστηριότητα αποτελεί μέρος των συγκεκριμένων δράσεων της εταιρείας εδώ και πολλά χρόνια.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube