To ανανεωμένο Peugeot E-Rifter είναι εδώ

To ανανεωμένο Peugeot E-Rifter είναι εδώ

Η Peugeot βαδίζει συνεχώς προς την ανανέωση της ηλεκτρικής της γκάμας. Τελευταίο παράδειγμα το Peugeot E-Rifter.

Η ηλεκτροκίνηση δεν αφορά μόνο SUV ή χάτσμπακ μοντέλα, αλλά μοντέλα όλων των κατηγοριών. Και κάπου εδώ οι Γάλλοι, με το Peugeot E-Rifter έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτόν το κανόνα.

Η εξωτερική σχεδίαση του νέο Peugeot E-Rifter χαρακτηρίζεται από το επανασχεδιασμένο μπροστινό άκρο, με τη νέα μάσκα, το νέο προφυλακτήρα και τα νέα φωτιστικά σώματα που ενσωματώνουν τις νυχιές της Peugeot.

Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν απουσιάζει από το επαγγελματικό μοντέλο των Γάλλων είναι η πρακτικότητα, με τις δύο συρόμενες πλαϊνές πόρτες να εξασφαλίζουν την άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό του.

Το Peugeot E-Rifter, με τα 320 km αυτονομίας θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Ευρώπης τον Φεβρουάριο του 2024, με όπλο όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και ανέσεις

Peugeot E-Rifter

Μιλώντας για το εσωτερικό, το ανασχεδιασμένο ταμπλό, φιλοξενεί μία ολοκαίνουρια HD οθόνη 10” για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Android Auto και Apple Car Play. Την ίδια διάσταση με την οθόνη του συστήματος infotainment έχει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων i-Cockpit της Peugeot. Mία πολύ ευχάριστη λεπτομέρεια είναι και η ύπαρξη πολλών θυρών φόρτισης. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους δύο θύρες USB-C, μία USB-A και μία 230V. Όπως είπαμε και πριν, η πρακτικότητα δεν είναι κάτι που λείπει από το E-Rifter.

Χωροταξικά τώρα, το επιβατικό βανάκι της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα προσφέρεται τόσο σε 5θέσια όσο και σε 7θέσια έκδοση, με μήκος 4,4 m (Standard) και 4,7 m (Long). Όσον αφορά τις δυνατότητες φορτίου, αυτές ξεπερνούν τα 4.000 lt.

Χάρη στη μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh, το Peugeot E-Rifter εξασφαλίζει μία αυτονομία 320 km, κατά WLTP. Για την κίνησή του φροντίζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, η ισχύς του οποίου παραμένει αναλλοίωτη στους 136 PS και η ροπή στα 270 Nm. Διαθέσιμα είναι επίσης τρία προφίλ οδήγησης (Eco, Normal και Power) ανάλογα με τις συνθήκες και τις επιθυμίες του οδηγού.

Peugeot E-Rifter

Η μπαταρία του μπορεί να φτάσει από το 0% στο 80% μέσα σε μόλις μισή ώρα, εξαιτίας της δυνατότητας φόρτισης συνεχούς ρεύματος 100 kW. Νέο είναι τέλος και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, το οποίο έχει τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις, που ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από τα paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

H εμφάνιση του ανανεωμένου E-Rifter στην Ευρώπη έχει δρομολογηθεί για τον Φεβρουάριο του 2024. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube