Η Hyundai ενισχύει τις επενδύσεις στην ηλεκτροκινηση και στην ανάπτυξη του λογισμικού

Η Hyundai ενισχύει τις επενδύσεις στην ηλεκτροκινηση και στην ανάπτυξη του λογισμικού

Το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 51 δισ. τα επόμενα τρία χρόνια για να ενισχύσει τις δυνατότητες ανάπτυξης των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τις νέες επιχειρήσεις κινητικότητας.

Hyundai

Μπορεί την εβδομάδα που διανύουμε η Hyundai να αποκάλυψε τα ανανεωμένα i30 και Tucson, εντούτοις όμως συνεχίζει τις μεγάλες της επενδύσεις στο κομμάτι της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Ο κορεατικός κολοσσός όχι μόνο θα επενδύσει 51 δισ. τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά σύμφωνα με το Reuters προγραμματίζει να προσλάβει περί τους 80.000 νέους υπαλλήλους. Σχεδόν το ήμισυ της επένδυσης θα δαπανηθεί για τη σχεδίαση και εξέλιξη των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων που καθορίζονται από λογισμικό (SDV).

Η Hyundai, μέσα στην επόμενη 3ετία θα επενδύσει €51 δισ. στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας

Hyundai Ioniq 6

Η πλειονότητα των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι για την προώθηση των μελλοντικών επιχειρήσεων. Οι 44.000 νέοι υπάλληλοι θα προσληφθούν για τους τομείς της ηλεκτροκίνησης, των SDV και της ουδετερότητας άνθρακα. Ο Όμιλος Hyundai Motor περιλαμβάνει τη Hyundai και τη θυγατρική της Kia, οι οποίες μαζί αποτελούν την τρίτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο όσον αφορά τις πωλήσεις.

Η Hyundai μάλιστα, έχει προχωρήσει στη δημιουργία του Ioniq Lab στο True Digital Park, στην Μπανγκόκ. Η άφιξη της νέας εγκατάστασης σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη μάρκα. Δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, το Ioniq Lab θα επιδείξει την τεχνογνωσία της Hyundai στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Hyundai Ioniq 5

Θα χρησιμεύσει ως κόμβος καινοτομίας και βιωσιμότητας. Έχει σχεδιαστεί για να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο «Pioneer Playground», ένα σύγχρονο κέντρο που στοχεύει στην ενίσχυση της ελευθερίας της κινητικότητας, της συνδεσιμότητας, της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η εγκατάσταση παρέχει έναν χώρο για εξερεύνηση των έξυπνων τεχνολογιών και προϊόντων της σειράς Ioniq.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube