Ανανέωση για το Hyundai Tucson με αυξημένη ιπποδύναμη

Ανανέωση για το Hyundai Tucson με αυξημένη ιπποδύναμη

Ήπιες αισθητικές αλλαγές κι ελάχιστα αυξημένη ισχύς για το νέο Hyundai Tucson που ήταν ήδη πληρέστατο και μεγαλύτερες βελτιώσεις στο εσωτερικό.

Η τέταρτη γενιά του Hyundai Tucson παρουσιάστηκε το 2020 και παρότι η σχεδίασή του δείχνει ακόμα φρέσκια, οι Κορεάτες έκριναν πως ήρθε η ώρα για ένα facelift. Ήπιες σχεδιαστικές αναβαθμίσεις και μικρές μηχανολογικές αλλαγές συνθέτουν το σκηνικό, με περισσότερες αλλαγές στην καμπίνα.

Η ισχύς στα υβριδικά 1,6 σύνολα του Hyundai Tucson είναι ελαφρώς αυξημένη. Συγκεκριμένα, η full hybrid έκδοση αποκτά τέσσερις επιπλέον ίππους, ενώ η επαναφορτιζόμενη επτά. Έτσι, πλέον αποδίδουν 234 από 230 ίππους, ενώ η PHEV 272 από 265 PS. Η ροπή είναι ίδια και στα δύο μοντέλα, στα 350 Nm.

Ήπιες αισθητικές αλλαγές κι ελάχιστα αυξημένη ισχύς στο Hyundai Tucson που ήταν ήδη πληρέστατο, μεγαλύτερες βελτιώσεις στο εσωτερικό

Hyundai Tucson

Η plug-in hybrid έκδοση περιλαμβάνει την ίδια μπαταρία των 13.8 kWh, οπότε περιμένουμε να προσφέρει ίδια ηλεκτρική αυτονομία στα 62 km με το απερχόμενο μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS

Φοράει όμως ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 98 από 91 ίππους, ενώ καταργείται η προσθιοκίνητη έκδοση από το full hybrid Tucson. Στην αμερικανική αγορά, πιο δημοφιλής είναι η έκδοση των 2,5 lt με 190 ατμοσφαιρικούς ίππους.

Hyundai Tucson

Στα διάφορα προγράμματα οδήγησης έχει προστεθεί το επονομαζόμενο Baby Mode, που κάνει πιο νωχελική την απόκριση του γκαζιού για τις στιγμές που μεταφέρετε βρέφη ή κατοικίδια.

Οι μεγάλες αλλαγές βρίσκονται στο εσωτερικό, με το ταμπλό και την κεντρική κονσόλα να έχουν αλλάξει πλήρως. Όπως το Ioniq 5, το Tucson ομαδοποιεί δύο οθόνες 12,3 ιντσών στο ίδιο περίβλημα κι ο λογότυπος Hyundai στο τιμόνι έχει αντικατασταθεί από τέσσερις κουκκίδες, που είναι το γράμμα «H» στα σήματα Μορς.

Hyundai Tucson

Τα χειριστήρια του κλιματισμού έχει επίσης τροποποιηθεί και πλέον υπάρχουν περισσότεροι συμβατικοί διακόπτες από πριν. Περιστροφικά χειριστήρια με ενσωματωμένες οθόνες ελέγχουν τη θερμοκρασία, ενώ οι κεντρικοί αεραγωγοί είναι πιο λεπτοί και δίνουν την ψευδαίσθηση ενός συνεχούς εξαερισμού σε όλο το ταμπλό. Οι δερμάτινες επενδύσεις συνεχίζονται στην κορυφή των θυρών, αναβαθμίζοντας την εικόνα της καμπίνας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hyundai: Ένα Tucson για κάθε παίχτη/παίχτρια της Atlético Madrid

Ο επιλογέας των ταχυτήτων έχει μετακινηθεί στην κολόνα του τιμονιού, κάτι που επέτρεψε στο Hyundai Tucson να ενσωματώσει μια ασύρματη βάση φόρτισης και δύο μεγάλες ποτηροθήκες στην κεντρική κονσόλα. Χαιρετίζουμε το 3άκτινο τιμόνι, που αντικατέστησε το λιγότερο σπορ 4κτινο.

Hyundai Tucson

Η προηγούμενη γενιά δεν προσέφερε Adaptive Cruise Control, κάτι που διορθώθηκε στο facelift. Επίσης, υπάρχει λειτουργία ψηφιακού κλειδιού, με τον οδηγό να ξεκλειδώνει και να εκκινεί το όχημα έχοντας απλώς ενεργοποιήσει το NFC στο κινητό του.

Περιμέναμε ότι τα πίσω φλας θα είχαν μετακομίσει ψηλότερα μες στα φανάρια, αλλά δυστυχώς παρέμειναν χαμηλά στον προφυλακτήρα. Κάτι που δυσχεραίνει την οδική ασφάλεια όσων ακολουθούν από κοντά ένα Hyundai Tucson και δεν έχουν σωστή ορατότητα προς τα φλας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube