Η γη ανοίγει και καταπίνει λεωφορείο! [video]

Η γη ανοίγει και καταπίνει λεωφορείο! [video]

Μέσα στο χάσμα που άνοιξε ξαφνικά στο δρόμο, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 6 επιβάτες και διερχόμενοι πεζοί.

Ένας τεράστιος κρατήρας άνοιξε ξαφνικά χθες βράδυ σε δρόμο της πόλης Xining, στην επαρχία Qinghai της Κίνας. Κατάπιε ένα ολόκληρο λεωφορείο καθώς και πεζούς που στέκονταν στη στάση και προσπάθησαν να βοηθήσουν τους επιβάτες του λεωφορείου.

Το συμβάν καταγράφηκε από κάμερες παρακολούθησης και αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, ξεσηκώνοντας κύμα αγανάκτησης για τον αριθμό τέτοιων ατυχημάτων στη χώρα. Χάσματα ανοίγουν χωρίς προφανή λόγο, πιθανώς ως αποτέλεσμα πρόχειρης κατασκευής, καθώς η οικοδόμηση πόλεων γίνεται με φρενήρεις ρυθμούς λόγω της τεράστιας ζήτησης για κατοικίες.

Το BBC ανέφερε ότι τουλάχιστον 6 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν στο συγκεκριμένο δυστύχημα, αλλά όταν γράφτηκε αυτό η επιχείρηση διάσωσης ήταν ακόμη σε εξέλιξη. Το λεωφορείο ανελκύστηκε με γερανό όταν είχε πια σχεδόν εξαφανιστεί μέσα στον κρατήρα και μόνο το πίσω άκρο του ήταν ορατό.

Κρατήρας καταπίνει λεωφορείο στην Κίνα

Όπως δείχνει το πρώτο από τα δύο παρακάτω video, το λεωφορείο είχε μόλις σταματήσει σε στάση έξω από νοσοκομείο. Καθώς επιβιβαζόταν κόσμος, η γη άνοιξε και κατάπιε το εμπρός μέρος του λεωφορείου και μια πινακίδα κυκλοφορίας. Οι περισσότεροι διερχόμενοι πεζοί το έβαλαν στα πόδια για να σωθούν, αλλά κάποιοι επέστρεψαν για να σώσουν όσους κρέμονταν πάνω από το κενό. Τότε ο κρατήρας διευρύνθηκε και τους κατάπιε κι αυτούς, ενώ είναι ορατές και εκρήξεις –πιθανώς από σπασμένο σωλήνα παροχής αερίου– που καταλήγουν σε μια μεγάλη ανάφλεξη.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο κρατήρας ήταν τουλάχιστον 10 μέτρα σε διάμετρο, καλύπτοντας μια έκταση 80 τετραγωνικών. Η καταμέτρηση όσων ήταν στο λεωφορείο δεν είχε γίνει ακόμη όταν διαδόθηκε η είδηση.

Κρατήρες στη γη ανοίγουν όταν το όξινο νερό της βροχής διαλύσει το ασβεστολιθικό υπέδαφος, το οποίο αδυνατίζει και δεν μπορεί πλέον να στηρίξει το βάρος του οδοστρώματος, των οχημάτων και των ανθρώπων από πάνω του. Χρειάζεται μελέτη και ενισχύσεις, που προφανώς δεν γίνονται στην Κίνα λόγω της πίεσης του χρόνου – και του κέρδους…

[Πηγή: BBC]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube