Η Bugatti κατασκέυασε την 300η Chiron

Η Bugatti κατασκέυασε την 300η Chiron

Η κατάμαυρη Bugatti Chiron Pur Sport με τιμή άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ είναι η Chiron με αριθμό παραγωγής 300.

Η Bugatti ανακοίνωσε πως κατασκεύασε την 300η Chiron η οποία βγήκε από το εργοστάσιο του Molsheim πέντε χρόνια μετά από την έναρξη της παραγωγής του υπεραυτοκινήτου και ένα χρόνο μετά από την κατασκευή της 250η Chiron. Να θυμίσουμε πως συνολικά η Bugatti θα κατασκευάσει 500 μονάδες της Chiron, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων Sport, Pur Sport και Super Sport 300+.

Η 300η Chiron ήταν μια από τις 60 Pur Sport με αρχική τιμή τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης επέλεξε μαύρη απόχρωση Nocturne για το αμάξωμα, με λεπτομέρειες σε Grey Carbon, τροχούς σε Gun Powder και έμβλημα σε Gris Rafale. Στο εσωτερικό βρίσκουμε συνδυασμό δέρματος Beluga Black και Alcantara με πινελιές από Gris Rafale, την προαιρετική διπλή ηλιοροφή Sky View και τον ελέφαντα του Rembrandt Bugatti (αδερφός του Ettore και γλύπτης) ραμμένο στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Bugatti: Αυτή η συλλογή 6 αυτοκίνητων κοστίζει €35 εκατομμύρια

Bugatti Chiron

Να θυμίσουμε πως η τελευταία ειδική έκδοση της Chiron παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2020 με έμφαση στο κράτημα και την παραγωγή κάθετης δύναμης για καλύτερους χρόνους στην πίστα.

Ο quad-turbo W16 κινητήρας 8,0 λίτρων αποδίδει 1.500 PS (όπως στις Chiron και Chiron Sport), όμως συνεργάζεται με ένα σημαντικά αναβαθμισμένο κιβώτιο με 15% κοντύτερες σχέσεις ενώ ο κόφτης έχει ανέβει στις 6.900 rpm (+200 rpm). Επιπλέον το αυτοκίνητο έχει νέα ανάρτηση με πιο επιθετικό στήσιμο (65% σφιχτότερα ελατήρια εμπρός και 33% πίσω) και ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα για παραγωγή ακόμα περισσότερης κάθετης δύναμης. Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2,3", τα 0-200 km/h έρχονται σε 5,5" και τα 0-300 km/h σε 12".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο καίει η Bugatti Chiron Pur Sport;

[Πηγή: Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube