Πόσο καίει η Bugatti Chiron Pur Sport;

Πόσο καίει η Bugatti Chiron Pur Sport;

Έχετε αναρωτηθεί την μέση κατανάλωση του υπεραυτοκινήτου της Bugatti στον πραγματικό κόσμο;

Τα τελευταία χρόνια, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που όλοι μας κοιτάμε όταν πρόκειται να αποκτήσουμε ένα καινούριο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, καθώς αυτός ο αριθμός επηρεάζει σημαντικά το ετήσιο κόστος χρήσης του. Μπορεί να γνωρίζουμε την κατανάλωση που έχουν όλα τα εμπορικά μοντέλα της αγοράς όμως έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσο καίει μια Bugatti Chiron Pur Sport; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει η αμερικανική EPA με επίσημες μετρήσεις κατανάλωσης της έκδοσης περιορισμένης παραγωγής του υπεραυτοκινήτου - όπως άλλωστε κάνει με όλα τα οχήματα που πωλούνται στις ΗΠΑ.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε λοιπόν και η μέση κατανάλωση της Bugatti Chiron Pur Sport σε μεικτές συνθήκες είναι 23,5 lt/100km (10 mpg)! Όπως ήταν αναμενόμενο, η κατανάλωση σε αστικό κύκλο είναι λίγο χειρότερη στα 29,4 lt/100km (8 mpg) και στον αυτοκινητόδρομο λίγο καλύτερη στα 18,1 lt/100km (13 mpg). Αυτά τα νούμερα την καθιστούν το λιγότερο οικονομικό αυτοκίνητο στην αγορά των ΗΠΑ για το 2021. Σύμφωνα με την κατανάλωση, τα καύσιμα της Bugatti για πέντε χρόνια κανονικής χρήσης κοστίζουν $15.000 ακριβότερα από ένα μέσο αυτοκίνητο εφόσον ο ιδιοκτήτης καλύπτει 24.000 km το χρόνο (κάτι που φαντάζει απίθανο για ένα τέτοιο όχημα).

Bugatti Chiron Pur Sport

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Bugatti Chiron Pur Sport [video]

Οι μετρήσεις της EPA αποκαλύπτουν πόσο "διψασμένος" για καύσιμο είναι ο θηριώδης κινητήρας W16 8,0 λίτρων που αποδίδει 1.500 PS και 1.600 Nm, ακόμα και αν τα νούμερα που αναφέρει η EPA αφορούν συντηρητική οδήγηση σε καθημερινές συνθήκες - στην πίστα τα πράγματα θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικά. Βέβαια εκτός από αυξημένη κατανάλωση το μοτέρ-θαύμα του VW Group προσφέρει και εκπληκτικές επιδόσεις με 0-100 km/h σε 2,3", 0-200 km/h σε 5,5" και 0-300 km/h σε κάτω από 12". 

Για να μην κατηγορούμε μόνο τον κινητήρα, στην αυξημένη κατανάλωση παίζει μεγάλο ρόλο και το επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο της συγκεκριμένης έκδοσης που έχει σχεδιαστεί για μέγιστη παραγωγή κάθετης δύναμής. Είναι σίγουρο λοιπόν πως η αντίστοιχη Bugatti Chiron Super Sport 300+ που έχει καλύτερο συντελεστή οπισθέλκουσας για υψηλότερη τελική θα είναι πιο οικονομική στη χρήση - εφόσον έχετε ελαφρύ δεξί πόδι. Εξάλλου, ακόμα και η "βασική" Chiron που ζυγίζει 100kg περισσότερο έχει μέση κατανάλωση 21,4 lt/100km δηλαδή καίει 2,4 lt/100km λιγότερο από την Pur Sport.

Μένει να δούμε αν η ανακοίνωση της κατανάλωσης καυσίμου επηρεάσει τους 60 ιδιοκτήτες της Bugatti Chiron Pur Sport που κατέβαλαν τουλάχιστον $3,5 εκατομμύρια για να την αποκτήσουν.

[Πηγή: Motortrend]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube