Η BMW λέει όχι σε πιθανό ανταγωνιστή των Mercedes-AMG A 45 και Audi RS3 Sportback

Η BMW λέει όχι σε πιθανό ανταγωνιστή των Mercedes-AMG A 45 και Audi RS3 Sportback

Η βαυαρική φίρμα πιστεύει πως δεν υπάρχει αναγκαιότητα για ισχυρότερο hatchback από την M135i xDrive.

Η BMW απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρουσιάσει μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση της Σειράς 1 για να ανταγωνιστεί τα Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ και Audi RS3 Sportback.

Ο Florian Moser, εκπρόσωπος τύπου της BMW για την Σειρά 1, δήλωσε στο Caradvice: «Οι ανταγωνιστές μας είναι η Mercedes-AMG A 35 και το Audi S3 και αυτοί είναι ο στόχος μας. Για κάτι παραπάνω έχουμε την BMW M2 Competition. Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει ανάγκη για κάτι ισχυρότερο στην κατηγορία των hatchback, καθώς ο παγκόσμιος βαθμός απορρόφησης είναι περίπου 5% οπότε δεν είναι ο πυρήνας του ομίλου μας. Προς το παρόν αυτή είναι η στρατηγική μας.»

BMW M135i xDrive M Performance

Η κορυφαία έκδοση της Σειράς 1 είναι η τετρακίνητη M135i xDrive (στις φωτογραφίες απεικονίζεται με το αισθητικό πακέτο M Performance) με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που αποδίδει 306 PS και 450 Nm ροπής και συνεργάζεται με το κιβώτιο Steptronic Sport 8. Το μοντέλο εξοπλίζεται επίσης με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen, Launch Control, σπορ ανάρτηση (-10mm) και φρένα M Sport. Παρόλο που δεν φτάνει σε επιδόσεις την απερχόμενη εξακύλινδρη BMW M140i, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τετρακύλινδρης M135i (0-100km/h σε 4,7" και τελική ταχύτητα 250 km/h) είναι ταυτόσημα με αυτά της Mercedes-AMG A 35 4MATIC, η οποία αποτελεί και τον πιο άμεσο ανταγωνιστή της.

Τα νέα για τους φίλους της βαυαρικής φίρμας όμως δεν είναι εντελώς άσχημα καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επόμενη γενιά της Σειράς 2 Coupe (και η κορυφαία M2) θα βασιστεί στην πισωκίνητη πλατφόρμα CLAR της Σειράς 3, σε αντίθεση με την 2 Series Gran Coupé που θα υιοθετήσει την αρχιτεκτονική της Σειράς 1.

Πηγή: Caradvice

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube