H Koenigsegg στο Le Mans

H Koenigsegg στο Le Mans

Το ενδιαφέρον της να αγωνιστεί στο Le Mans δήλωσε η Koenigsegg δια στόματος του ιδρυτή και αφεντικού της, σε συνέντευξη στο Top Gear.

Ο Christian von Koenigsegg παραδέχτηκε ότι ενδιαφέρεται και μάλιστα πολύ να συμμετάσχει η εταιρεία του στο Le Mans, στη νέα κορυφαία κατηγορία που ετοιμάζεται με το νέο πακέτο κανονισμών.

Το σχέδιο προβλέπει να αντικατασταθούν τα σημερινά LMP1 με πρωτότυπα που θα βασίζονται σε hypercars. «Είναι μια φανταστική εξέλιξη. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική. Οι τελικοί κανονισμοί δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις. Θα θέλαμε να τρέξουμε. Χάρη στους νέους κανονισμούς, είναι μια πιθανότητα πλέον», δήλωσε ο Christian von Koenigsegg.

Ο Koenigsegg  έφτιαξε το CCGT το 2007 με στόχο να τρέξει στον 24ωρο Le Mans. Βασισμένο στο CCRx, ζύγιζε κάτω από 1.000 kg και ήταν σχεδιασμένο σύμφωνα με τους κανονισμούς της κλάσης GT1. Τελικά δεν μπόρεσε να τρέξει καθώς η FIA απαγόρευσε τα ανθρακονημάτινα monocoque και ανέβασε από 20 σε 350 τον ελάχιστο αριθμό των αντιτύπων που θα έπρεπε το εργοστάσιο να παράγει ως έκδοση δρόμου προκειμένου να ομολογκαριστεί το αγωνιστικό.

«Δεν ξέρουμε ποιο αυτοκίνητο θα ταίριαζε καλύτερα. Εξαρτάται από το τελικό πλαίσιο των κανονισμών. Αν θα πρέπει να είναι υβριδικό, όπως ακούγεται, ο διάδοχος της Agera δεν θα έχει τέτοια τεχνολογία. Αλλά σίγουρα  θα μπορούμε να κάνουμε αλλαγές ώστε να προσαρμοστούμε. Ή να χρησιμοποιήσουμε την Regera. Θα δούμε…», είπε ο Christian von Koenigsegg σκεπτόμενος φωναχτά για το ποιο αυτοκίνητο θα ήταν καταλληλότερο για αυτή την αποστολή.

Κι άλλοι κατασκευαστές hypercars  δείχνουν ενδιαφέρον για το WEC  και το Le Mans με την προοπτική των νέων αυτών κανονισμών, όπως η Aston Martin με το hypercar που ετοιμάζει ο Adrian Newey και υποστηρίζει ότι ακόμη και στην έκδοση παραγωγής θα κάνει χρόνους F1, η Ford, η McLaren, η Toyota που έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για την έκδοση δρόμου του hypercar, ακόμη και η Ferrari. Αυτό ναι, θα είναι WEC και θα είναι Le Mans. Όχι όπως φέτος που τα Toyota τρέχουν μόνο τους (και καμιά φορά καταφέρνουν κιόλας να μην κερδίζουν…).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube