Koenigsegg Regera & One:1 [Video]

Koenigsegg Regera & One:1 [Video]

Μια μικρή «οικογενειακή» συνάντηση των δύο hypercars.

Μέχρι τουλάχιστον να παρουσιαστεί η διάδοχος της Veyron, η Koenigsegg παίζει μόνη της στα υπεραυτοκίνητα με (πολύ) πάνω από 1.000 ίππους.

Στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood έφερε το εκπληκτικό One:1, που πρόσφατα έσπασε το ρεκόρ για τα 0-300-0 km/h. Με ισχύ 1.341 PS, τερατώδη ροπή που φτάνει τα 138,5 kgm και βάρος μικρότερο ενός οικογενειακού σεντάν, δεν δυσκολεύτηκε και πολύ...

Ίσως αυτό να ήταν αρκετό για κάποιον άλλο κατασκευαστή. Ο Christian von Koenigsegg όμως προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και, στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, παρουσίασε το ακόμα ισχυρότερο Regera, που επίσης δίνει το «παρών» στο φετινό event.

Ο ίδιος το χαρακτηρίζει «megacar», θέλοντας προφανώς να δείξει πως υπερέχει του ανταγωνισμού που δεν ξεπερνά τα 1.000 PS. Σε αντίθεση με το One:1, που χρησιμοποιεί έναν συμβατικό 5λιτρο V8, το Regera έχει επιπλέον τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε πίσω τροχό και έναν στον στρόφαλο.

Η συνδυασμένη ισχύς του υβριδικού megacar ξεπερνά τα 1.500 PS και το βάρος είναι κάτω από τα 1.500 kg. Σε απόλυτα νούμερα είναι δηλαδή ακόμα πιο extreme αλλά, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι «πιο χρηστικό για καθημερινή οδήγηση» (...) από το One:1.

Δυστυχώς, όλα τα κομμάτα του τελευταίου έχουν βρει αγοραστές, σε αντίθεση με το Regera που θα κατασκευαστεί σε 80 αντίτυπα και, υποθέτουμε, κάποια από αυτά θα είναι ακόμα διαθέσιμα...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube