Η Ferrari στο Le Mans «αργά ή γρήγορα»

Η Ferrari στο Le Mans «αργά ή γρήγορα»

Η Ferrari σκέπτεται να επιστρέψει στις 24 Ώρες του Le Mans με στόχο τη νίκη στη γενική, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Luca di Montezemolo

O di Montezemolo έχει παραδεχτεί ότι η Ferrari ήδη εξελίσσει τεχνολογία που μπορεί να εφαρμοστεί σε πρωτότυπο σχεδιασμένο σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς του 2014, και το οποίο θα κινείται από μια έκδοση του νέου 1.6 V6 turbo της Formula 1.

«Δουλεύουμε πάνω σε μια τεχνολογική καινοτομία που δοκιμάζουμε αυτό τον καιρό και είναι η πρώτη φορά που, θεωρητικά, μπορεί να σκεφτούμε για το Le Mans», δήλωσε.

«Εδώ και λίγες εβδομάδες έχω αρχίσει να σκέφτομαι τη δυνατότητα, αν οι κανονισμοί κινηθούν στη σωστή κατεύθυνση που περιμένω, να κάνουμε αργά ή γρήγορα το Le Mans με ένα αυτοκίνητο Ferrari [και να πάμε] για τη νίκη»  

Ο di Montezemolo εξήγησε ότι το οικονομικό «πλαφόν» (budget cap) που θα επιβληθεί στην F1 το 2015, μπορεί να δώσει στη Ferrari τη δυνατότητα να συμμετάσχει με πρωτότυπα της κατηγορίας LMP1 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) που περιλαμβάνει και το Le Mans.

«Δεν μπορώ να πω σε 100 ανθρώπους “φύγετε και βρείτε άλλη δουλειά”, οπότε αυτή μπορεί να είναι επίσης μια δυνατότητα να βάλω κάποιους από τους ανθρώπους μου να δουλεύουν σ’ αυτή την κατεύθυνση».

Το πρώτο εργοστασιακό πρόγραμμα πρωτοτύπων της Ferrari από το 1973 δεν θα ήταν πιθανό να γίνει πριν το 2016, είπε ο di Montezemolo.

Οι νέοι κανονισμοί για την F1 και την LMP1, που θα ισχύσουν από του χρόνου, επιτρέπουν την ανάκτηση μεγαλύτερων ποσών ενέργειας από τα υβριδικά συστήματα των αυτοκινήτων.

Τα νέα LMP1 κουπέ των Audi και Porsche ανακτούν ενέργεια από τα καυσαέρια εφαρμόζοντας τεχνολογία παρόμοια με το Motor Generator Unit – Heat που θα έχουν τα μονοθέσια της F1 από το 2014.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube