FIA WEC: Πολύ φθηνότερα τα νέα αγωνιστικά που θα αντικαταστήσουν τα LMP1

FIA WEC: Πολύ φθηνότερα τα νέα αγωνιστικά που θα αντικαταστήσουν τα LMP1

Τα νέα αυτοκίνητα για το WEC που θα αντικαταστήσουν τα LMP1 θα χρησιμοποιούν τεχνολογία και φιλοσοφία hypercars παραγωγής και θα είναι πολύ φθηνότερα.

Η FIA λογικά διάλεξε το Le Mans για να αποκαλύψει τα σχέδιά της για το νέο τύπο αυτοκινήτου που θα αντικαταστήσει τα πολύπλοκα και ακριβά LMP1 από το 2020.

Δεν έχει δοθεί όνομα ακόμη στη νέα κατηγορία, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες προσανατολίζονται σε κάτι που θα δείχνει τη σχέση με τα hypercars ή supercars παραγωγής. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αεροδυναμική, αυτή θα πρέπει να είναι αποδοτική αλλά με την περισσότερη δουλειά να γίνεται στο πάτωμα.

Ο περιορισμός του κόστους εξέλιξης και χρήσης θα είναι απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου να μπουν στο παιχνίδι της κορυφαίας κατηγορίας κατασκευαστές με βαριά ονόματα. Δεν έγιναν συγκεκριμένες αναφορές σε νούμερα, αλλά λέγεται ότι το κόστος για ένα αυτοκίνητο ανά σεζόν θα είναι μόλις το ¼ σε σχέση με ένα σημερινό πρωτότυπο LMP1.

Τα κόστη θα ελέγχονται από τη διαδικασία της έγκρισης τύπου, αλλά και από τους τεχνικούς κανονισμούς. Οι νέοι κανονισμοί θα έχουν ισχύ το λιγότερο πέντε ετών, με την FIA να θεωρεί σημαντική ότι η σταθερότητα είναι σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση νέων κατασκευαστών.

Η νέα κορυφαία κατηγορία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία, αλλά με μια απλή μονάδα KERS συνδεδεμένη στον εμπρός άξονα των 4κίνητων αυτοκινήτων. Θα είναι υποχρέωση των κατασκευαστών να χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα KERS σε αυτοκίνητο δρόμου. Επίσης, το σύστημα αυτό το οποίο είναι ακριβό και πολύπλοκο να εξελιχθεί, θα διατίθεται στις ιδιωτικές ομάδες σε συγκεκριμένη προκαθορισμένη τιμή.

Οι χρόνοι θα είναι στο φάσμα των 3’20” στον γύρο του Le Mans, με ελεγχόμενη παροχή καυσίμου. Ενώ στον σημερινό αγώνα ο ταχύτερος χρόνος για την ώρα είναι 3’17”658.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube