H Aston Martin κάνει στροφή σε τοπικούς προμηθευτές

H Aston Martin κάνει στροφή σε τοπικούς προμηθευτές

Στο εξής θα προμηθεύεται από αυτούς πάνω από το 55% των ανταλλακτικών για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις από το Brexit.

Η Aston Martin στρέφεται σε Βρετανούς προμηθευτές για τα ανταλλακτικά που χρειάζεται στο εργοστάσιό της αυξάνοντας τη «συμμετοχή» τους σε ποσοστό άνω του 55% , με σκοπό να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις του Brexit, είπε ο CEO της εταιρείας, ο Andy Palmer.

Για παράδειγμα η εταιρεία αντικατέστησε την εταιρεία που της προμήθευε εξαρτήματα από ανθρακονήματα  που έδρευε στην Ουγγαρία, με μια άλλη που έχει έδρα στο Isle of Wight της νότιας Αγγλίας.

Μέχρι το 2017, η Aston Martin  προμηθευόταν  μόνο το 29% των ανταλλακτικών από εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, όμως τώρα αύξησε σημαντικά αυτό το ποσοστό και συγκεκριμένα πάνω από το όριο που απαιτεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου για να θεωρήσει πως ένα αυτοκίνητο είναι «τοπικής παραγωγής».

Και αυτό διότι πλέον το «διαβατήριο» ενός αυτοκινήτου θα παίζει σημαντικό ρόλο στις συμφωνίες ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών με νέες χώρες, συμφωνίες που το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να ολοκληρώσει σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την αποχώρησή του από την ΕΕ.

Η προσπάθεια της Aston Martin να χρησιμοποιήσει τους τοπικούς προμηθευτές είναι μια από τις σπάνιες καλές ειδήσεις για τη βρετανική βιομηχανία ανταλλακτικών που ανησυχεί βαθιά για τις επιπτώσεις του Brexit αλλά και την επιδείνωση της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς η χώρα κινείται ταχύτητα προς την έξοδό της από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Ο Palmer βέβαια αναγνώρισε ότι η στρατηγική του έχει ορισμένους κινδύνους, επισημαίνοντας πως είναι δύσκολο να βρεθούν «υψηλής ποιότητας» προμηθευτές αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε κάθε περίπτωση είπε, πρακτικά υπάρχει ένα όριο προσαρμογής στο οποίο θα μπορούσε να φτάσει η εταιρεία, καθώς προμηθεύεται όλους τους V8 κινητήρες και τα περισσότερα κιβώτια ταχυτήτων από την Daimler και όλους τους V12 κινητήρες από τη Ford στη Γερμανία. Αντίθετα το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται για τα αμαξώματα προέρχεται κατά κύριο λόγο από το  Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube