node/37295

Ferrari: Λιγότερες παρουσιάσεις νέων μοντέλων μέσα στο 2020

Μετά από τις 5 πρεμιέρες του 2019 το Maranello θα χαλαρώσει λίγο τους ρυθμούς του.

Ο υπεύθυνος πωλήσεων της Ferrari, Enrico Galliera, δήλωσε πως η ιταλική φίρμα θα χαλαρώσει λίγο τους ρυθμούς παρουσίασης νέων μοντέλων για το 2020, έτσι ώστε να επικεντρωθεί στην προώθηση των πωλήσεων της εμπλουτισμένης γκάμας της.

Μέσα στο 2019 παρουσιάστηκαν 5 νέες Ferrari: F8 TributoSF90 StradaleF8 Spider812 GTS, και Roma, στα πλαίσια του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της γκάμας του Maranello. Συνολικά, η Ferrari έχει δεσμευθεί για 15 νέα μοντέλα μέσα σε 5 χρόνια. Ανάμεσα στα 10 εναπομείναντα νέα μοντέλα θα βρίσκεται και το πρώτο SUV της εταιρείας που θα κάνει πρεμιέρα το 2022. Παράλληλα, οι μελλοντικές πρεμιέρες της Ferrari θα είναι λιγότερο προβλέψιμες, και για αυτό εξετάζονται διάφορες κατηγορίες.

Ferrari SF90 Stradale

«Μόλις παρουσιάσαμε πέντε νέα οχήματα, μερικά από αυτά ανήκουν σε νέες κατηγορίες. Τώρα πρέπει να εξασφαλίσουμε πως το δίκτυό αντιπροσώπων και οι πελάτες μας μπορούν να αντιληφθούν την τοποθέτηση των νέων μοντέλων. Το 2020 δεν θα έχουμε τον ίδιο ρυθμό παρουσιάσεων και θα επικεντρωθούμε περισσότερο στο να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για επιτυχία των μοντέλων που έκαναν πρεμιέρα το 2019.»

Όσο για το θέμα του εξηλεκτρισμού, ο τεχνικός διευθυντής Michael Leiters απέκλεισε το ενδεχόμενο υβριδικής έκδοσης μιας από τις υπάρχουσες Ferrari (εκτός της SF90 Stradale που είναι ήδη υβριδική): «Θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης στην πλατφόρμα της Roma, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Όμως ποτέ δεν θα κάναμε κάτι τέτοιο στο ίδιο μοντέλο.»

Πηγή: Autocar

TAGS
node/39454
 Elon Musk

Elon Musk: Ανάμεσα στους δέκα πιο πλούσιους στον κόσμο

Στην έβδομη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο βρίσκεται το αφεντικό της Tesla, σε ένα Top 10 που καταλαμβάνεται κυρίως από Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους από τους τομείς της τεχνολογίας.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Elon Musk: Ανάμεσα στους δέκα πιο πλούσιους στον κόσμο

Πιστοποιημένος από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο Elon Musk με περιουσία 70,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (€62,4 δισ.), είδε το «πορτοφόλι» του να φουσκώνει η περίπου $43 δισεκατομμύρια (€38 δισ.) σε έναν χρόνο. Παρόλα αυτά βρίσκεται μακριά από τους δύο πρώτους: Jeff Bezos και Bill Gates, το αφεντικό της Amazon και ιδρυτής της Microsoft αντίστοιχα, εμφανίζουν περιουσιακά στοιχεία $189 (€167,3) δισ. ο πρώτος και $116 (€102,7) δισ. ο δεύτερος.

Ο Musk στην κούρσα του προς την κορυφή πλησιάζει τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg. Η περιουσία του τελευταίου, αξίας $93 (€82) δισ. αυξήθηκε «μόνο» κατά 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 12,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα έτος.

Αν οι δύο άντρες διατηρήσουν παρόμοια τάση για τον Ιούλιο του 2021, ο Elon Musk θα του πάρει τη θέση στο Top 3 των πλουσιοτέρων ανδρών στον κόσμο.

Ωστόσο, αυτό το σενάριο είναι απίθανο. Ο καλιφορνέζος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει επωφεληθεί τους τελευταίους μήνες από μια θεαματική αύξηση (+270%) στις μετοχές της Tesla, εκ των οποίων λέγεται ότι έχει στην κατοχή του περίπου το 20%. Μια μετοχή-λάστιχο, που αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος της περιουσίας του.

Ο 49χρονος Elon Musk θα μπορούσε επίσης να πιστωθεί με έναν ακόμη τίτλο: Αυτόν του υψηλότερα αμειβόμενου στελέχους επιχειρήσεων στον κόσμο. Με την αμοιβή του να είναι προσαρμοσμένη στις χρηματοοικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, θα μπορούσε να φτάσει σε έσοδα από την εργασία του τα 600 εκατομμύρια δολάρια ή 531 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2020!

node/39453

Acura NSX μετατράπηκε σε γλάστρα; [video]

Ένα ασυνήθιστο έκθεμα σε αντιπροσωπεία της Acura στις ΗΠΑ προκάλεσε το ενδιαφέρον μας.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Acura NSX μετατράπηκε σε γλάστρα; [video]

Το Honda/Acura NSX δεύτερης γενιάς που κυκλοφόρησε το 2016, μπορεί να μην φημίζεται για τις πωλήσεις του, όμως είναι ένα μοντέλο με εντυπωσιακές επιδόσεις και τεχνολογία. Το θέαμα λοιπόν μιας γλάστρας με σχήμα NSX στην είσοδο της αντιπροσωπείας κέντρισε το ενδιαφέρον μας, καθώς από περιέργεια και μόνο θελήσαμε να δούμε πώς κατέληξε εκεί!

Μετά από μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, είδαμε πως το περίεργο έκθεμα βρίσκεται στην αντιπροσωπεία John Eagle Acura στο Τέξας από το φθινόπωρο του 2018, και προς ανακούφιση όλων δεν πρόκειται για πραγματικό NSX.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Honda NSX του 1990

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, πρόκειται για μια κούφια μεταλλική κατασκευή βασισμένη σε σωληνωτό πλαίσιο, που έχει παρόμοιες διαστάσεις και σχήμα με το ιαπωνικό υπεραυτοκίνητο. Μάλιστα οι δημιουργοί της τοποθέτησαν εμπρός προφυλακτήρα (σε ασορτί πράσινο χρώμα), φώτα και τροχούς από το NSX τα οποία σε συνδυασμό με το καλυμμένο από γρασίδι αμάξωμα ξεγελάνε ακόμα και τον πιο δύσπιστο! Φυσικά κάτω από το γρασίδι απουσιάζουν τα πανάκριβα μηχανικά μέρη του υβριδικού NSX των 580 PS και 650 Νm από ένα twin-turbo V6 3,5 λίτρων και τρία ηλεκτρομοτέρ.

Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία μάλιστα έχει φτιάξει και άλλο ένα παρόμοιο έργο, αυτή τη φορά βασισμένο σε SUV της Acura. Οφείλουμε να παραδεχτούμε τους τεχνίτες της AE ACCESS για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν και την John Eagle Acura για αυτό το έξυπνο διαφημιστικό τρικ που μπορεί να κόστισε αλλά σίγουρα έφερε αρκετό κόσμο στις πόρτες της.