Ferrari: Λιγότερες παρουσιάσεις νέων μοντέλων μέσα στο 2020

Ferrari: Λιγότερες παρουσιάσεις νέων μοντέλων μέσα στο 2020

Μετά από τις 5 πρεμιέρες του 2019 το Maranello θα χαλαρώσει λίγο τους ρυθμούς του.

Ο υπεύθυνος πωλήσεων της Ferrari, Enrico Galliera, δήλωσε πως η ιταλική φίρμα θα χαλαρώσει λίγο τους ρυθμούς παρουσίασης νέων μοντέλων για το 2020, έτσι ώστε να επικεντρωθεί στην προώθηση των πωλήσεων της εμπλουτισμένης γκάμας της.

Μέσα στο 2019 παρουσιάστηκαν 5 νέες Ferrari: F8 TributoSF90 StradaleF8 Spider812 GTS, και Roma, στα πλαίσια του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της γκάμας του Maranello. Συνολικά, η Ferrari έχει δεσμευθεί για 15 νέα μοντέλα μέσα σε 5 χρόνια. Ανάμεσα στα 10 εναπομείναντα νέα μοντέλα θα βρίσκεται και το πρώτο SUV της εταιρείας που θα κάνει πρεμιέρα το 2022. Παράλληλα, οι μελλοντικές πρεμιέρες της Ferrari θα είναι λιγότερο προβλέψιμες, και για αυτό εξετάζονται διάφορες κατηγορίες.

Ferrari SF90 Stradale

«Μόλις παρουσιάσαμε πέντε νέα οχήματα, μερικά από αυτά ανήκουν σε νέες κατηγορίες. Τώρα πρέπει να εξασφαλίσουμε πως το δίκτυό αντιπροσώπων και οι πελάτες μας μπορούν να αντιληφθούν την τοποθέτηση των νέων μοντέλων. Το 2020 δεν θα έχουμε τον ίδιο ρυθμό παρουσιάσεων και θα επικεντρωθούμε περισσότερο στο να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για επιτυχία των μοντέλων που έκαναν πρεμιέρα το 2019.»

Όσο για το θέμα του εξηλεκτρισμού, ο τεχνικός διευθυντής Michael Leiters απέκλεισε το ενδεχόμενο υβριδικής έκδοσης μιας από τις υπάρχουσες Ferrari (εκτός της SF90 Stradale που είναι ήδη υβριδική): «Θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης στην πλατφόρμα της Roma, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Όμως ποτέ δεν θα κάναμε κάτι τέτοιο στο ίδιο μοντέλο.»

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube