Η Ferrari αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες για την Purosangue

Το πρώτο SUV από το Maranello θα παρουσιαστεί το 2022 και θα συνδυάζει άνεση, χώρους και δυναμική οδική συμπεριφορά.

Η Ferrari συνεχίζει την εξέλιξη του πρώτου SUV μοντέλου στην ιστορία της με το όνομα Purosangue, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2022 και θα είναι πολύ διαφορετικό από τις προτάσεις των ανταγωνιστών (Lamborghini Urus, Aston Martin DBX, Bentley Bentayga κ.τ.λ.) όσον αφορά την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό όπως αποκαλύπτουν υψηλόβαθμα στελέχη από το Maranello

Ο Michael Leiters, Chief Technical Officer της Ferrari δήλωσε στο Autocar: «Είμαι πεπεισμένος για αυτό το αυτοκίνητο και το τεχνικό του υπόβαθρο. Πιστεύω πως βρήκαμε ένα concept και ένα πακέτο που από τη μία θα είναι ένα πραγματικό SUV και θα πείσει τους πελάτες SUV να το αγοράσουν, αλλά από την άλλη θα έχει τεράστια διαφορά με το concept των σημερινών SUV. »

«Η πρόκληση είναι να ανοίξουμε μια νέα κατηγορία για την Ferrari. Έχουμε πάντα μια ξεκάθαρη τοποθέτηση στην αγορά, κάτι που μας βοηθά να εξελίσσουμε αυτοκίνητα με ένα συγκεκριμένο τρόπο και να αποφασίζουμε εύκολα όσον αφορά τα διλήμματα και τους συμβιβασμούς που προκύπτουν. Σε αυτή την περίπτωση όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Θα έχουμε νέες προκλήσεις στο κομμάτι της μηχανικής.»

Ο ισχυρός άντρα της Ferrari αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εξέλιξη του μοντέλου: «Με τον χώρο, πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε την σωστή άνεση στο εσωτερικό; Πώς συνδυάζεις μια σπορ διάταξη με ένα σχεδιασμό προσανατολισμένο στην άνεση; Τι κάνουμε με τη διεπαφή (HMI); Πώς εκφράζεται το γνήσιο DNA της Ferrari σε ένα άνετο μοντέλο; Είναι μια πρόκληση, μια ευκαιρία και εξίσου διασκεδαστικό. Μου αρέσει πολύ.»

Ferrari

Το project έχει εσωτερική ονομασία 175 και είναι ένα από τα 15 νέα μοντέλα της Ferrari που θα παρουσιαστούν μέχρι το 2023. Όλα τους θα βασίζονται πάνω σε δύο νέες αρχιτεκτονικές - η μια με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο για υπεραυτοκίνητα όπως η F8 Tributo, και η άλλη με τον κινητήρα κεντρικά-εμπρός για μοντέλα Grand Tourer και την Purosangue.

Αυτό σημαίνει πως σε αντίθεση με τις Urus και Bentayga που μοιράζονται την πλατφόρμα MLB του Volkswagen Group με εμπορικά μοντέλα όπως τα VW Touareg, Audi Q7 και Porsceh Cayenne, το SUV της Ferrari θα έχει το πλεονέκτημα μιας μοναδικής αρχιτεκτονικής που θα καλύπτει καλύτερα τις ιδιαίτερες προδιαγραφές ενός τέτοιου μοντέλου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κινητήρες V6, V8 και V12, ενώ θα υπάρχει και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση που θα χρησιμοποιεί το σύστημα κίνησης της SF90 Stradale (V8 κινητήρα 4,0 λίτρων και τρία ηλεκτρικά μοτέρ).

Γνωρίζουμε επίσης πως το SUV θα είναι τετραθέσιο, θα έχει μήκος κοντά στα 5 μέτρα και η απόσταση του από το έδαφος θα αυξομειώνεται μέσω ηλεκτρικά ελεγχόμενης ανάρτησης.

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Ferrari, Flavio Manzoni, δήλωσε πως η ομάδα του εργάζεται σε συνεργασία με τους μηχανικούς από την αρχή του project έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ιδανικές αναλογίες: «Στα αρχικά στάδια της διαδικασίας δουλεύουμε με τους μηχανικούς. Μπορούμε να συγκεκριμενοποιήσουμε τις αναλογίες και τις διαστάσεις, έτσι ώστε να έχουμε μια πολύ καλή βάση για να εργαστούμε. Αυτό συνέβη και με το SUV. Πολλά SUV βασίζονται στα μηχανικά μέρη άλλων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα οι σχεδιαστές να έχουν πολλούς περιορισμούς. Στη δική μας περίπτωση δεν μιλάμε για συμβιβασμό.»

Ferrari GTC4 Lusso

Εκτός από την Purosangue, η Ferrari θα παρουσιάσει και μια νέα οικογένεια από GT μοντέλα μέσα στα επόμενα 4 χρόνια που θα δίνουν περισσότερη έμφαση στην πρακτικότητα και την άνεση - ανάμεσά τους και ο διάδοχος της τετρακίνητης και τετραθέσιας GTC4 Lusso. 

Όλα αυτά τα μοντέλα συμπεριλαμβανομένου του SUV θα έχουν εντελώς ανασχεδιασμένο εσωτερικό με νέο τιμόνι, head-up display, διαφορετική διεπαφή και νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο οποίο θα έχουν πρόσβαση και οι πίσω επιβάτες. Τέλος, ευκολότερη θα είναι και η είσοδος-έξοδος των επιβατών στα πίσω καθίσματα.

Πηγή: Autocar