Έρχεται ηλεκτρικό Beetle;

Έρχεται ηλεκτρικό Beetle;

Η VW αρνείται εδώ και ένα χρόνο να παραδεχτεί ότι το Beetle θα αποκτήσει ηλεκτρικό απόγονο. Ωστόσο, η πρόσφατη κατοχύρωση του ονόματος «e-Beetle» δεν αφήνει και πολλές αμφιβολίες.

VW Beetle Final Edition

Σύμφωνα με τη Volkswagen η απάντηση είναι, «όχι, δεν θα υπάρχει ηλεκτρικός Σκαραβαίος». Είναι βέβαια δύσκολο να πιστέψουμε την επίσημη επικοινωνία του Wolfsburg, καθώς από τη μια πρόκειται για ένα εμβληματικό μοντέλο, ενώ από την άλλη οι κυβερνητικές πολιτικές πιέζουν όλους τους κατασκευαστές να επωφεληθούν από εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Έτσι, αυτό που εντόπισαν τα παθιασμένα μέλη του εξειδικευμένου φόρουμ Vw ID Talk δημιουργεί αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις της γερμανικής εταιρείας.

Ο εγγεγραμμένος φαν με το ψευδώνυμο «RobertS» παρατήρησε λοιπόν ότι ο Γερμανός κατασκευαστής έχει υποβάλει για την Ευρώπη αρκετά ονόματα ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αναφέρονται σε παλιά μοντέλα. Και η έκπληξη είναι, ότι η ονομασία «e-Beetle» είναι μία από αυτές τις κατοχυρώσεις. Πρόκειται για μια απλή προφύλαξη που διαφυλάττει το όνομα από την ιδιοκτησία μιας άλλης εταιρικής οντότητας; Ή μήπως για ένα πραγματικό μελλοντικό μοντέλο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB; Το μυστήριο παραμένει και ο χρόνος θα δείξει.

Τα άλλα ονόματα που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις είναι τα e-Samba, e-Karmann και e-Kübel. Το πρώτο θα είναι αναμφίβολα ένα μικρό επαγγελματικό του οποίου πρόκριμα αποτελεί το πρωτότυπο ID Buzz, ενώ το δεύτερο πιθανότατα αναφέρεται στο κουπέ Karmann-Ghia.

Τέλος, οι ψίθυροι στους διαδρόμου, από το 2017 μάλιστα, ποντάρουν και σε ένα αστικό crossover με παιχνιδιάρικη εμφάνιση που θα θυμίζει το Volkswagen Typ 181. Οπότε πιθανότατα αυτό αφορά το τρίτο όνομα που κατοχυρώθηκε, το e-Kübel. Να θυμίσουμε ότι το Typ 181 ήταν η εκδοχή για τον μεταπολεμικό γερμανικό Στρατό, την Bundeswehr. Ως πολιτικό αυτοκίνητο, κυκλοφόρησε ως Kurierwagen στη Γερμανία, Trekker στη Βρετανία, Thing στις ΗΠΑ, Safari στο Μεξικό και στη Ν. Αμερική, Pescaccia στην Ιταλία και Camat στην Ινδονησία.

Τώρα, γιατί κατοχύρωσαν την ονομασία «e-Kübel» που παραπέμπει ευθέως στο ναζιστικό Kübelwagen ή KdF Typ 82 που με αυτό κυκλοφορούσε κάθε αξιωματικός της Wehrmacht ή των Waffen-SS, ε! θα πρέπει να τους ρωτήσουμε. Ένα όνομα και μια όψη που μόνο φρίκη μπορεί να φέρνει στο νου…

KdF Typ 82
Όλοι οι καλοί χωράνε σε ένα KdF Typ 82 Kübelwagen


Για όλα τους όμως, εφέτος, του χρόνου, άντε του παραχρόνου θα έχουμε μάθει περισσότερα…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube