Το «τζιπάκι» VW Typ 181 μπορεί να επιστρέψει ως ηλεκτροκίνητο [+video]

Το «τζιπάκι» VW Typ 181 μπορεί να επιστρέψει ως ηλεκτροκίνητο [+video]

Αυτό θα γίνει μετά το ηλεκτρικό VW Minibus, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα υπάρξει και ηλεκτρικό Beetle.

Θυμάστε το VW Kübelwagen, τo ελαφρύ στρατιωτικό όχημα παντός εδάφους που σχεδιάστηκε από τον Ferdinand Porsche για τον γερμανικό στρατό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Το στρατιωτικό «τζιπάκι» είχε και πολιτική έκδοση, την Typ 181 ή Kurierwagen ή Trekker ή Thing, ανάλογα με την αγορά που πουλιόταν. Και πουλιόταν από το 1968 έως το 1983.

Αυτό το πολιτικό τζιπάκι, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει σύντομα ως ηλεκτρικό μοντέλο – σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού Car and Driver.

Μιλώντας στο περιοδικό, ο επικεφαλής της μάρκας Volkswagen, Herbert Diess, είπε ότι θα τον ενδιέφερε να αναβιώσει το χαριτωμένο 4θυρο κάμπριο χρησιμοποιώντας την επερχόμενη πλατφόρμα ΜΕΒ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πιστεύει ότι ένα τζιπάκι ρετρό έμπνευσης και μηδενικών ρύπων θα αποτελούσε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την αγορά, καθώς η Volkswagen θέλει να αναβιώσει τα θρυλικά μοντέλα της του παρελθόντος.

«Η ΜΕΒ είναι ευέλικτη –πισωκίνητη, μπροστοκίνητη, τετρακίνητη– και έχουμε τόσα μοντέλα με συναισθηματική φόρτιση», είπε ο Diess. «Δεν ξέρω αν θυμάστε το Kübelwagen. Αυτό το Thing είναι ένα πολύ συμπαθητικό αυτοκίνητο. Μετά υπάρχουν όλα εκείνα τα buggies και τα kit-cars. Έχουμε το λεωφορειάκι. Έχουμε όλες τις παραλλαγές του. Έχουμε τόσα συναρπαστικά μοντέλα στην ιστορία μας, που δεν χρειάζεται αναγκαστικά να φτιάξουμε κι ένα Beetle» 

Σχεδιάζει όμως η VW να φτιάξει ένα σύγχρονο Beetle; Δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση, δήλωσε ο Diess, καθώς η γερμανική εταιρεία δεν έχει επιλέξει ακόμη «τι είδους συναισθηματικά κόνσεπτ» χρειάζεται. Ένα είναι σίγουρο: ότι «αυτό το Beetle δεν θα γίνει ηλεκτρικό. Το επόμενο θα μπορούσε – αν υπάρξει επόμενο».

Η Volkswagen έχει ήδη ανακοινώσει ότι το πρώτο της, ρετρό έμπνευσης, ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι η έκδοση παραγωγής του Bulli, Budd-e ή I.D.Buzz που έχουμε δει ως πρωτότυπα. Θα βασίζεται και αυτό στην πλατφόρμα ΜΕΒ, θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο (BEV) και θα έχει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3.

[Πηγή: blog.caranddriver.com]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Volkswagen θα βάλει στην παραγωγή το ηλεκτρικό ID Buzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube