Ένα Hublot για τα 70 της Ferrari [videos]

Ένα Hublot για τα 70 της Ferrari [videos]

H Ferrari γιορτάζει τα 70χρονά της με ένα ρολόι περιορισμένης παραγωγής Hublot, το Techframe Ferrari 70 Years Tourbillon Chronograph.

H Ferrari για να γιορτάσει τα 70ά γενέθλιά της ξεκίνησε τις προσφορές με τη διάθεση 70 ιστορικών «φορεσιών» για καθένα από τα πέντε μοντέλα της γκάμας της, βάζοντας δηλαδή ένα γενέθλιο πρόγραμμα παραγωγής 350 συνολικά αυτοκινήτων.

Με το ίδιο σκεπτικό, συνεργάστηκε με τον επί σειρά δεκαετιών συνεργάτη της στην ωρολογοποιία, την Hublot, για να δημιουργήσει κάτι πολύ ειδικό και σπέσιαλ προκειμένου να σηματοδοτήσει και σε αυτόν τον τομέα τα 70ά γενέθλιά της. Έτσι Ελβετοί και Ιταλοί ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φέρουν στη ζωή και στις βιτρίνες το Techframe Ferrari 70 Years Tourbillon Chronograph. Πόσα θα πουληθούν; Συνολικά 210, 70 για κάθε μια από τις τρεις εκδόσεις του χρονογράφου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 70 αγαπημένες μας Ferrari για τα 70 χρόνια της φίρμας

Η Hublot αποκαλεί το ρολόι ένα «μοναδικό κομμάτι μέτρησης χρόνου με την ψυχή της Ferrari», εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία του Ferrari Design Center να χειροτεχνεί την «ακρίβεια με ψυχή». Προφανώς και αυτές οι λέξεις έχουν κάτι το μεταφυσικό, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το συγκεκριμένο ρολόι δείχνει παντί τρόπω ότι είναι ένα προϊόν με τη σφραγίδα της  Ferrari.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρολόι McLaren από τιτάνιο και γραφένιο, για ένα εκατομμύριο! [video]

Το παραπάνω δεν είναι μόνο ιδέα μας, καθώς το look του ρολογιού επιμελήθηκε η ίδια η Ferrari, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής σχεδιασμού, Flavio Manzoni. Ο ωρολογοποιός και ο automotive στιλίστας εργάστηκαν από κοινού για να εξελίξουν την κάσα και τη δομή του πλέγματος. Η Hublot λέει ότι ο σχεδιασμός είναι μοναδικός στον κόσμο της ωρολογοποιίας και προσφέρει μέγιστη αντοχή με μηδενική ανοχή στο βάρος. Όπως και το ανθρακονημάτινο μονοκόκ σε μια Ferrari LaFerrari.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 12 ρολόγια εμπνευσμένα από γρήγορα αυτοκίνητα και τους αγώνες

Με τη μινιμαλιστική προσέγγιση κατά νου, το ρολόι εξασφαλίζει επίσης εξαιρετική ευκρίνεια με τον τρόπο που είναι τοποθετημένοι και βαθμονομημένοι οι χρονογράφοι. H κορόνα στην ώρα «4», που είναι επικαλυμμένη με στρώση μαύρου τιτανίου και σεσημασμένη με το «cavallino rampante», βοηθά στον περιορισμό του συνολικού μεγέθους του ρολογιού.

Ο Techframe Ferrari 70 Years Tourbillon Chronograph θα κατασκευαστεί στις εκδόσεις King Gold, PEEK Carbon και Titanium. Κάθε μία τους θα περιορίζεται στα 70 κομμάτια, κάνοντας το ρολόι άμεσα υποψήφιο ως συλλεκτικό αντικείμενο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα πέντε πιο cool ρολόγια χεριού σχετικά με αυτοκίνητο, που έχετε δει ποτέ

Αν δεν προλάβατε λοιπόν το επίσης Ferrari-branded ρολόι της Hublot που έφτιαξαν σε 50 κομμάτια μόνο για το λανσάρισμα της LaFerrari, το MP-05 LaFerrari, τώρα είναι η ώρα σας. Θα είναι σαφώς πιο φθηνό, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, αν σκεφτεί κάποιος ότι ένα MP-05 LaFerrari ξεπερνούσε τις 265 χιλιάδες ευρώ. Ή ακόμα καλύτερα, τη βελτιωμένη έκδοση που λανσαρίστηκε πέρυσι τον Ιανουάριο, την Hublot MP-05 Sapphire LaFerrari, και κόστιζε 300 χιλιάρικα.

[Πηγή Hublot]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube