12 ρολόγια εμπνευσμένα από γρήγορα αυτοκίνητα και τους αγώνες

12 ρολόγια εμπνευσμένα από γρήγορα αυτοκίνητα και τους αγώνες

Κλασικά ή υπέρ-μοντέρνα, τα ρολόγια της λίστας που φτιάξαμε είναι τα αγαπημένα μας και θα καλύψουν –ελπίζουμε- κάθε γούστο.

Οι ωρολογιακοί μηχανισμοί και η αποτύπωση του χρόνου έπαιζαν πάντα σημαντικό ρόλο στον κόσμο του αυτοκινήτου, ειδικά στους αγώνες.

Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη, ότι μεγάλες και μικρές ωρολογοποιίες δημιούργησαν διακριτικά και όμορφα ρολόγια που τους συνδέουν με την αυτοκινητοβιομηχανία. Μερικοί επαναφέρουν στιγμές της ιστορίας με κλασικές σχεδιαστικές γραμμές, άλλοι υιοθετούν την κομψή και μοντέρνα αισθητική του σύγχρονου κόσμου των αγώνων, ενώ άλλοι συνδυάζουν και τα δύο στιλ. Όποιο κι αν είναι το φάσμα που θα θέλατε να κινηθείτε στην επιλογή ενός ρολογιού χειρός, θεωρούμε ότι σας έχουμε καλύψει. Εκείνο που ίσως δεν καλύπτουμε είναι όλα τα βαλάντια. Βλέπετε, τα κομμάτια αυτού του είδους είναι κατά πλειονότητα ακριβά. Εμείς πάντως διαλέξαμε τα δώδεκα που μας αρέσουν περισσότερο.

Kanaan Carbon PC Chronograph €480
Ένα από τα τέσσερα σχέδια που δημιούργησε η Luminox για τον πρωταθλητή των Indy 500, Tony Kanaan. Αυτό το ρολόι με τη συνθετική polycarbonate κάσα είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και οικονομικές προτάσεις αυτής εδώ της λίστας, καθώς χρησιμοποιεί ελβετικό μηχανισμό quartz.





















Autodromo Group B Automatic €810
Με επίκεντρο σαφώς τη γοητευτική όψη, η ομάδα της Autodromo επέλεξε για το δημιούργημά της περισσότερο ολιστική προσέγγιση. Ως ένας φόρος τιμής στο συναρπαστικό κόσμο του Group B στα ράλι, η Autodromo σχεδίασε το ρολόι αυτό με όση τεχνική καινοτομία θα μπορούσε να στριμώξει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.000 ευρώ. Χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερα ελαφριά και λιτή κάσα, αποτελούμενη από δύο κομμάτια τιτανίου και γιαπωνέζικο αυτόματο μηχανισμό Miyota 9015, η Autodromo κατόρθωσε να κατεβάσει το βάρος του Group B στο πουπουλένιο νούμερο των 52 γραμμαρίων.














REC Watches P-51 Automatic €1.300
Με τη δεύτερη σειρά της πια στο εμπόριο, η REC Watches ενίσχυσε τη δημοτικότητά της μεταξύ των παθιασμένων με τα ρολόγια και με τα αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας φύλλο μετάλλου από κλασικά αυτοκίνητα –πρώτα με το MINI Cooper και στη συνέχεια με την αυθεντική Ford Mustang- για την κατασκευή των ρολογιών της. Επιπλέον αυτό το μοναδικό κομμάτι που παρουσιάζουμε διαθέτει πλάκα φτιαγμένη από λαμαρίνες του αμαξώματος της Mustang του 1966, αλλά και διατίθεται με μια « κάρτα ιστορίας», την οποία μπορείς να σκανάρεις για να δεις σε ένα λεπτομερές video την ιστορία του αυτοκινήτου που τελικά έγινε κομμάτι του ρολογιού σου.










TAG Heuer Formula 1 Calibre 5 Automatic €1.750
Η TAG Heuer, γνωστή παλαιότερα ως σκέτη «Heuer» πριν από την εξαγορά της από την TAG το 1985, έχει επίσης μακρά ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου. Από την κατασκευή χρονομέτρων στα ’30s μέχρι το διάσημο Heuer Monaco που έγινε ευρέως γνωστό από το μοναδικό Steve McQueen. Το μοντέλο Formula 1 είναι ένα κλασικό και στιβαρό ρολόι χειρός που θα έπρεπε να είναι ένα «τσικ» περισσότερο λαμπερό στο χέρι κάποιου.



















Porsche Design 1919 Globetimer 1 €3.950
Μπορεί σε κάποιους να προξενεί εντύπωση, αλλά η Porsche Design ασχολείται με την ωρολογοποιία από το 1972. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με κάμποσες premium ορολογοποιίες, περιλαμβανομένων των Orfina Watches, IWC και εσχάτως με την Eterna. Το πολύ ωραίο κομμάτι που βλέπετε είναι κατασκευασμένο από κράμα τιτανίου Grade 5 και χρησιμοποιεί αυτόματο μηχανισμό Sellita SW300 με συνδυασμό GMT, κάνοντάς το ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους ταξιδεύουν, αλλάζοντας συχνά ώρα ζώνης.
















Ralph Lauren Automotive 45mm Chronometer €4.360
Ίσως κάποιοι εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το ίνδαλμα της μόδας Ralph Lauren είναι φανατικός του αυτοκινήτου. Είναι επίσης περήφανος ιδιοκτήτης μιας εξαιρετικά σπάνιας και αυθεντικά αποκατεστημένης Bugatti Type 57SC Atlantic Coupé του 1938, απ’ όπου και εμπνεύστηκε για το σχεδιασμό της σειράς ρολογιών χειρός Automotive. Αυτό το πολύ όμορφο και διακριτικό ρολόι διαθέτει ένα ξύλινο δίσκο στην πλάκα, από ξύλο φτελιάς, που θυμίζει το ξύλινο ταμπλό της Bugatti.


















Graham Silverstone
Stowe Racing Yellow
€4.760
Με περιορισμένη παραγωγή στα 50 κομμάτια παγκοσμίως και λουράκι σχεδιασμένο για να μοιάζει με λάστιχο, αυτό το Graham Silverstone Stowe φωνάζει «αυτοκίνητο». Αλλά προσοχή! Να πληροφορήσουμε του λάτρεις των ρολογιών χειρός ότι η κάσα του έχει διάμετρο 4,8 πόντους.




















Chopard G.P.M.H. Power Control €9.000
Η σχέση της Chopard με το motorsport μετρά από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν η εταιρεία έγινε ο κύριος χορηγός της αναβίωσης του κλασικού ιταλικού Mille Miglia. Ως εκ τούτου, από τότε συνέχισε να κατασκευάζει κλασικά και διακριτικά ρολόγια, με τη σωστή δόση αυτοκινητικής έμπνευσης. Το συγκεκριμένο κομμάτι, σε τιτάνιο και ροζ χρυσό 18k, συνδυάζεται με κλασικό λουράκι στιλ ράλι και δείκτη αποθέματος ισχύος στην ώρα «6» που θυμίζει δείκτη ρεζερβουάρ.

















BRM Corvette C7.R 24h
Chronograph
€9.400
Καμία εταιρεία αυτής της λίστας δεν είναι περισσότερο παθιασμένη με τους αγώνες αυτοκινήτου όσο η BRM. Η τελευταία δημιουργία της είναι σε συνεργασία με την Corvette Racing και αφορά ένα σπάνιο στην αγορά 24ωρο ρολόι, που αποτίει φόρο τιμής στο θρυλικό αγώνα αντοχής των 24 Ωρών του Le Mans.



















Bremont Jaguar MKI €9.600
Η Bremont τεχνικά είναι συνδεδεμένη περισσότερο με την αεροπορία απ’ ό,τι με τα αυτοκίνητα. Αλλά η εταιρεία είναι επίσης περήφανη για τη βρετανική καταγωγή της, οπότε η συνεργασία με την Jaguar ακούγεται ως φυσιολογική κατάληξη. Τελευταία, το Special Operations division της Jaguar κατασκεύασε έξι νέες κλασικές E-type Lightweight κουπέ, κάτι που πάνω κάτω βρίσκεται στην κορωνίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ως λοιπόν φόρο τιμής σε αυτά τα υπέροχα κομμάτια της αυτοκίνησης, η Bremont δημιούργησε το Jaguar MKI. Αυτό το υπέροχο, λιτό ντιζάιν σχεδιάστηκε έχοντας κατά νου το στροφόμετρο της E-type.













Armin Strom Racing Gravity €14.200
Η κολεξιόν Armin Strom Racing περιλαμβάνει μερικές ενδιαφέρουσες σειρές ρολογιών που ενσωματώνουν στο μηχανισμό τους υλικά που βασίζονται στο motorsport. Αρχικά θεωρήσαμε το μοντέλο Racing Carbon ως το πιο δελεαστικό, αλλά στη συνέχεια ανακαλύψαμε ότι το Racing Gravity έχει την πίσω πλάκα του μηχανισμού κατασκευασμένη από αυθεντικό κομμάτι μπλοκ κινητήρα Formula 1 και ενσωματωμένη στο μηχανισμό του. Θα λέγαμε ότι κάτι τέτοιο δεν το συναντάς σε κάθε βιτρίνα ρολογάδικου.















Halda Race Pilot €17.400
Η τελευταία και πιο συναρπαστική επιλογή της λίστας μας έρχεται από την μπουτίκ της σουηδικής ωρολογοποιίας Halda Watches. Αυτό το μοναδικό ρολόι διαθέτει δύο ξεχωριστά, εναλλάξιμα στοιχεία δομής: Την ψηφιακή μονάδα και βλέπετε στην εικόνα, καθώς και ένα μηχανισμό που τον προμηθεύει η Zenith Watches. Ένα συναρπαστικό σχέδιο που μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι άλλο θα δούμε από τη Halda μέσα στο 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube