12 Μαρτίου 1947-12 Μαρτίου 2017, 70 χρόνια Ferrari [video]

12 Μαρτίου 1947-12 Μαρτίου 2017, 70 χρόνια Ferrari [video]

Σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια η Ferrari έφτιαξε το πρώτο της αυτοκίνητο.

H Ferrari αποτελεί τη μόνη η φίρμα στον κόσμο που δεν χρειάζεται από κανένα να κάνει μια εισαγωγή γι’ αυτήν, με τα προϊόντα της να αποτελούν αντικείμενο γοητείας για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Όλα ξεκίνησαν από ένα μικρό ατελιέ στο Maranello, όταν το πρώτο αυτοκίνητο του Cavallino Rampante ήρθε στη ζωή, η Ferrari 125S που άφησε πίσω της τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις 12 Μαρτίου του 1947. Ο Enzo Ferrari, ο οδηγός αγώνων που έβαλε τις βάσεις της φίρμας, καθόταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου που έγραφε στο πίσω μέρος το όνομά του.

Η Ferrari αποφάσισε να λαμπρύνει αυτή τη γενέθλια ημερομηνία με μια σειρά εκδηλώσεων τιμήσει τη μνήμη του πρώτου της αυτοκινήτου. Και για το λόγο αυτό έφτιαξαν κι ένα ειδικό video που ζωντανεύει τη δημιουργία αυτού του πρώτου αυτοκινήτου που φορούσε το «Cavallino Rampante» στο καπό του. Και αν δεν το καταλάβετε στα ιταλικά, ας το πούμε και ελληνικά το «Αχαλίνωτο Άλογο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια από τις πρώτες Ferrari σε δημοπρασία

Η ιταλική φίρμα θα βάλει την 125 S να περάσει από την πύλη της Via Abetone Inferiore και συμβολικά θα παραδώσει τη σκυτάλη της κληρονομιάς της εταιρείας στη LaFerrari Aperta.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας, αν και οι φανατικοί φανταζόμαστε ότι ήδη τα ξέρετε, η 125S πατούσε σε σωληνωτό πλαίσιο που σχεδίασε ο Aurelio Lampredi, με διπλά ψαλίδια εμπρός και τον άκαμπτο άξονα πίσω. To μοτέρ ήταν ένα V12 του Gioacchino Colombo, που εξελίχτηκε σε συνεργασία με τους Luigi Bazzi, και Giuseppe Busso. Αυτός ο τελευταίος ήταν που δέθηκε στενά με την ιστορία της Alfa Romeo, για την οποία εξέλιξε μια σειρά από μοτέρ V6 που κατά ένα στοργικό τρόπο το Milano τους άφησε να φέρουν το όνομά του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια Ferrari αλλιώτικη από τις άλλες

Σε λιγότερο από τρεις μήνες αφότου άφησε πίσω της το ατελιέ του Maranello, η Ferrari 125 S νίκησε στον πρώτο αγώνα της, στις 20 Μαΐου του 1947, με τον Franco Cortese στο τιμόνι. Επρόκειτο και το Grand Prix της Ρώμης όπου έγραψε μέση ωριαία ταχύτητα 88,5 km/h. Πέντε ακόμη νίκες ακολούθησαν το αυτοκίνητο την ίδια χρονιά, με πιο σημαντική αυτή του Tazio Nuvolari στο Grand Prix της Parma.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το... 11ο αυτοκίνητο που κατασκέυασε ο Ferrari

Μέσα στο 2017, η Ferrari θα γιορτάσει τα 70ά γενέθλιά της με τη LaFerrari Aperta που θα δηλώσει παρουσία σε πάνω από 60 χώρες. Παράλληλα, θα διοργανωθούν πολλές εκδηλώσεις με το μότο «Driven by Emotion». Για τα γενέθλια εξάλλου, η Ferrari δημιούργησε το ειδικό site www.ferrari70.com, το οποίο βρίσκεται στον αέρα από σήμερα, για να γιορτάζει τις κεντρικές στιγμές και τα πρόσωπα που συνήργησαν έτσι ώστε η φίρμα να εδραιώσει τη θέση της.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube