Ταϊλάνδη, πυροσβεστικά κι ασθενοφόρα σε αγώνες dragster [video]

Ταϊλάνδη, πυροσβεστικά κι ασθενοφόρα σε αγώνες dragster [video]

Τι περιμένεις να δεις σε έναν αγώνα dragster; Αν είσαι στην Ταϊλάνδη, τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά δεν στέκονται στην άκρη, αλλά στη γραμμή της εκκίνησης.

Δίχως άλλο, πρόκειται για μια τελείως διαφορετική αυτοκινητιστική κουλτούρα, πολύ μακριά από τον Δυτικό πολιτισμό. Καθώς μάλιστα στην Ταϊλάνδη ιδιώτες επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους και να διαχειρίζονται οχήματα ιατρικών μεταφορών, όταν δεν έχουν βάρδια, τα βελτιώνουν και συμμετέχουν σε αγώνες dragster.

Ναι, καλά διαβάσατε, ασθενοφόρα περνούν χρόνο σε βελτιωτικούς οίκους και σε πίστες dragster. Έχουμε δει και στο παρελθόν περίεργους αντίστοιχους αγώνες, αλλά ο σημερινός από την Ταϊλάνδη είναι σίγουρα σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Αυτός είναι ο μοναδικός αγώνας dragster που δεν θα λείψουν ποτέ τα ασθενοφόρα

Η πίστα όπου διαγωνίζονται στο 1/4 του μιλίου βρίσκεται δύο ώρες έξω από την Μπανγκόκ και παρελαύνουν διάφορα Toyota Hiace. Είναι πολύ δημοφιλή στη νοτιανατολική Ασία κι αποτελούν ιδανική επιλογή για ιατρικές μεταφορές, χάρη στη γενναιόδωρη καρότσα φόρτωσης και την παροιμιώδη ιαπωνική αξιοπιστία.

Ταϊλάνδη

Ένας από τους ιδιοκτήτες επέλεξε να εγκαταστήσει ένα ολοκληρωμένο ηχοσύστημα με πολλά ηχεία και subwoofer. Δεν είμαστε σίγουροι πόσο χρήσιμο είναι αυτό για τους ασθενείς, αλλά πρόκειται αναμφίβολα για ιατρικό αυτοκίνητο εν ενεργεία. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτοσχέδιο τρακτεράκι “ρίχνει” σε pick-up σε αγώνα dragster στην Ταϊλάνδη

Οι όροι συμμετοχής είναι ξεκάθαροι: Η εκδήλωση επιτρέπει να πάρουν μέρος μόνο αυτοκίνητα που είναι εγγεγραμμένα ως μάχιμα ασθενοφόρα. 

Ταϊλάνδη

Ενώ έχουν κυκλοφορήσει αμιγώς ηλεκτρικά ασθενοφόρα, οι περισσότερες συμμετοχές στην ασιατική χώρα χρησιμοποιούν βελτιωμένους πετρελαιοκινητήρες. Μερικά από τα οχήματα δεν είναι βαν, αλλά pick-up, όπως το Mitsubishi L200, το Isuzu D-Max και το Toyota Hilux.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Vettel στην πίστα με… ασθενοφόρο!

Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ελαφρά τη καρδία προσέγγιση, οι ντόπιοι παίρνουν στα σοβαρά τούς αγώνες dragster. Τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα κι ειδικά ελαστικά για καλύτερη εκκίνηση.

Ταϊλάνδη

Ένα ασθενοφόρο χρειάστηκε 16,2" για το 400άρι, ενώ αργότερα ένα κόκκινο Isuzu D-Max ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 14,1". Επίδοση ελαφρώς ταχύτερη από ένα εργοστασιακό Toyota GR Yaris, που καλύπτει την ίδια απόσταση σε 14,6".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηράκλειο Κρήτης: Βόλτες στην πόλη με κλεμμένο ασθενοφόρο

Ενώ οι αγώνες dragster με οχήματα έκτακτης ανάγκης φαντάζουν οξύμωροι σε πρώτη ανάγνωση, αν το καλοσκεφτούμε αντιλαμβανόμαστε ότι είναι τα μοναδικά οχήματα που θέλουμε και πρέπει να είναι όσο ταχύτερα γίνεται.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube