Ο Rowan Atkinson οδήγησε το υδρογονοκίνητο Toyota GR Yaris H2 στο Goodwood [video]

Ο Rowan Atkinson οδήγησε το υδρογονοκίνητο Toyota GR Yaris H2 στο Goodwood [video]

O Βρετανός ηθοποιός, Rowan Atkinson, οδήγησε το υδρογονοκίνητο Toyota GR Yaris H2 στο Goodwood Festival of Speed προμοτάροντας έτσι τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων.

Toyota GR Yaris H2

O Βρετανός ηθοποιός και γνωστός petrohead, Rowan Atkinson, έδωσε το παρόν στο Goodwood Festival of Speed και εξέφρασε τη στήριξή του στα εναλλακτικά καύσιμα οδηγώντας το υδρογονοκίνητο Toyota GR Yaris H2.

To τελευταίο, χρησιμοποιεί τον τρικύλινδρο τούρμπο 1,6 λίτρων του συμβατικού GR Yaris που έχει υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου για να λειτουργεί με υδρογόνο.

Ο Atkinson, ο οποίος έχει στη προσωπική του συλλογή ένα συμβατικό GR Yaris, ανέβηκε τον ιστορικό λόφο του Goodwood Festival of Speed έχοντας στο δεξί μπάκετ τον Ιάπωνα οδηγό αγώνων Kazuki Nakajima.

Toyota GR Yaris H2

O ίδιος περιέγραψε το GR Yaris H2 ως «πολύ απολαυστικό» χωρίς να διαφέρει σε τίποτα από το βενζινοκίνητο μοντέλο. Έπειτα, έδωσε ως γνήσιος «βενζινοκέφαλος» τα εύσημα του στην Toyota αλλά και τη Formula 1 που μέσω εναλλακτικών καυσίμων όπως το υδρογόνο, αναζητούν τρόπους για να κρατήσουν τους θερμικούς κινητήρες και το συναίσθημα που προσφέρουν ζωντανό.

Θυμίζουμε ότι ο Αtkinson δηλώνοντας από τους πρώτους αγοραστές ηλεκτρικού αυτοκινήτου εννέα χρόνια πριν, σε πρόσφατο άρθρο του στη Guardian άσκησε κριτική στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα τονίζοντας ότι «εξαπατήθηκε» από τα οφέλη που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν στο περιβάλλον.

Toyota GR Yaris H2

«Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι η πανάκεια που υπόσχεται ότι είναι» έγραψε, ενθαρρύνοντας τους κατασκευαστές να επενδύσουν στα εναλλακτικά καύσιμα και να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης μπορούν να είναι φιλικοί προς το περιβάλλον.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube