Γιατί οι εταιρείες γυρνούν την πλάτη στο Σαλόνι της Γενεύης;

Γιατί οι εταιρείες γυρνούν την πλάτη στο Σαλόνι της Γενεύης;

Κάποτε μάζευε την αφρόκρεμα της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Τώρα θα είναι τρεις κι ο κούκος (οι Κινέζοι).

Σαλόνι της Γενεύης

Κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Το Σαλόνι της Γενεύης πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του φέτος ως σκιά του πρώην μεγαλείου του. Η εκδήλωση, η οποία προσέλκυε παραδοσιακά όλα τα μεγάλα ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα περιλαμβάνει φέτος μόλις οκτώ μάρκες!

Το φετινό Σαλόνι της Γενεύης, προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου, θα φιλοξενήσει μόνο δύο μεγάλες φίρμες από την Ευρώπη και μόλις μία από την Ιαπωνία.

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα, να κλαις. Η αυτοκίνηση αλλάζει και το Σαλόνι της Γενεύης ανήκει στους χαμένους της υπόθεσης

Η Renault κι η Dacia είναι οι μοναδικοί παραδοσιακοί κατασκευαστές από τη Γηραιά Ήπειρο που θα εκπροσωπούνται μεταξύ των εταιρειών που θα συμμετέχουν. Οι άλλες μάρκες θα είναι η κινεζική BYD, η Isuzu, η Lucid, η MG Motor, η Microlino κι η Pininfarina.

Σαλόνι της Γενεύης

Ο μειούμενος αριθμός συμμετεχόντων αντανακλά μια ευρύτερη τάση όπου οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες επιλέγουν εναλλακτικές πλατφόρμες, ψηφιακές παρουσιάσεις ή τοπικές εκδηλώσεις για να λανσάρουν τις τελευταίες τους δημιουργίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Παρουσιάζεται στο Σαλόνι της Γενεύης το MG3

Ειδικά μετά την απομόνωση του κορονοϊού και με την ευρεία εξάπλωση της τεχνολογίας, οι παραδοσιακές φίρμες βρίσκουν όλο και πιο δυσκολοχώνευτο το υψηλό κόστος συμμετοχής σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Σαλόνι της Γενεύης

Η πνιγηρή ατμόσφαιρα στο φετινό Σαλόνι της Γενεύης εγείρει ανησυχίες για το μέλλον τέτοιων εκδηλώσεων, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Και βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι οι νεότερες γενιές δεν έχουν τον ζήλο και τη λαχτάρα της οδήγησης που είχαν οι παλαιότερες.

Καθώς μάλιστα η αυτόνομη οδήγηση απειλεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις ώρες μας πίσω από το τιμόνι, είμαστε μάρτυρες μιας σταδιακής μείωσης του ενδιαφέροντος για το αυτοκίνητο γενικότερα.

Σαλόνι της Γενεύης

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Σαλόνι της Γενεύης περιλαμβάνει πλέον και μια δεύτερη ετήσια εκδήλωση, που όμως πραγματοποιείται στο Κατάρ. 

Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5 και 14 Οκτωβρίου του περασμένου έτους στη Ντόχα κι είχε σαφώς ευρύτερη συμμετοχή από τη μητρική Έκθεση, με περισσότερες από 30 αυτοκινητοβιομηχανίες να παρίστανται.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube