Επετειακή Pininfarina Battista Edizione Nino Farina [video]

Επετειακή Pininfarina Battista Edizione Nino Farina [video]

Την επετειακή Pininfarina Battista Edizione Nino Farina θα παρουσιάσει στο Goodwood η Pininfarina Automobili, προς τιμήν του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Giuseppe «Νino» Farina.

Pininfarina Battista Edizione Nino Farina

Το Goodwood Festival of Speed που ξεκινά στις 13 Ιουλίου επέλεξε η Automobili Pininfarina για να παρουσιάσει την επετειακή και συλλεκτική Pininfarina Battista Edizione Nino Farina, έκδοση του γνωστού της hypercar, τoυ Battista.

H Pininfarina Battista Edizione Nino Farina λοιπόν, μια έκδοση που λανσάρεται προς τιμήν του θρυλικού Guiseppe Farina και που θα οδηγηθεί από τον πρώην πιλότο της Formula 1, Nick Heidfeld, o οποίος ήταν και ο οδηγός εξέλιξης της Battista.

Η απόδοση της επετειακής Pininfarina Battista Edizione Nino Farina παραμένει ως είχε με 1.900 PS και 2.340 Nm

Pininfarina Battista Edizione Nino Farina

Η συγκεκριμένη έκδοση θα παραχθεί σε μόλις πέντε αντίτυπα, συμβολίζοντας και τα πέντε κομβικά σημεία της καριέρας και της ζωής του Ιταλού Guiseppe Farina.

Όπως της γέννησής του (30 Οκτωβρίου 1906), της πρώτης του pole και νίκης στο Βρετανικό GP του 1950, της δεύτερης νίκης του στο GP της Ελβετίας, της τρίτης του στο ιταλικό GP και την  κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1950.   

Η Pininfarina Battista Edizione Nino Farina είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή με το κόκκινο χρώμα της Rosso Nino να είναι το ίδιο που χρησιμοποιούσε και ο Farina στα μονοθέσιά του.

Τα αυτοκόλλητα «O1»  στα πίσω φτερά και σε άλλα σημεία του μέσα και έξω σηματοδοτούν και αυτά με τη σειρά τους την επετειακή τους υπόσταση, μαζί με την υπογραφή του θρυλικού οδηγού σε διάφορα μέρη του αμαξώματος και του επίσης εντυπωσιακού, εσωτερικού. 

Pininfarina Battista Edizione Nino Farina

Κατά τα άλλα, το ηλεκτρικό hypercar με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες παραμένει ως είχε, αποδίδοντας συνολικά 1.900 PS και 2.340 Nm ροπής.

Τα 0-100 km/h έρχονται σε 1,8” τα 200 km/h σε 4,75” και η τελική του φτάνει τα 350 km/h. Εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 120 kWh με την Automobili Pininfarina να υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 476 km.

Δείτε το video του μοναδικού αυτού μοντέλου...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube