Η BYD εκθρόνισε την VW από την κορυφή των πωλήσεων

Η BYD εκθρόνισε την VW από την κορυφή των πωλήσεων

Χρονιά όνειρο για την BYD, που πλέον στρογγυλοκάθεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην Κίνα.

BYD

Το 2023 ήταν μια σχεδόν ονειρική χρονιά για την BYD. Ο κινεζικός όμιλος επεκτάθηκε σε πολλές νέες αγορές, μερικές από αυτές και στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ κόντραρε την Tesla μέχρι το τέλος για την κορωνίδα του EV κατασκευαστή. Αλλά το κυριότερο είναι ότι σημείωσε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της στην Κίνα, ρίχνοντας τον όμιλο Volkswagen από την πρώτη θέση.

2,4 εκατομμύρια οχήματα της BYD ταξινομήθηκαν στην αχανή ασιατική χώρα πέρυσι. Έτσι, η φιλόδοξη εταιρεία απέσπασε μερίδιο 11% στην αγορά νέων αυτοκινήτων, μια αύξηση 3,2% από το 2022.

Μέσα στους 10 μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως, η BYD ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 3.000.000 πωλήσεις. Και βέβαια, κάνει πλέον κουμάντο στην εγχώρια αγορά

Τότε είχε κονταροχτυπηθεί με την Toyota για το ποια θα είναι η δεύτερη πιο καλοπουλημένη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, πίσω από τον όμιλο της Volkswagen.

BYD

Η ταχεία άνοδος της δημοτικότητας της εταιρείας είναι σχετικά πρόσφατη, σημειώνει το Bloomberg. Μόλις το 2020, βρισκόταν πίσω σε πωλήσεις από την άγνωστη στην Ευρώπη Changan, τη Honda και βέβαια την Toyota και την VW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Και επίσημα εργοστάσιο της BYD στην Ουγγαρία

Κι ενώ οι πωλήσεις αυτών των κατασκευαστών έμειναν στάσιμες ή μειώθηκαν, η BYD απογειώθηκε, κυρίως χάρη στην παρουσίαση πολλών ελκυστικών μοντέλων που μπαίνουν στην πρίζα. Είτε επαναφορτιζόμενων υβριδικών, είτε αμιγώς ηλεκτρικών με μπαταρία.

BYD

Η BYD πούλησε συνολικά 3.024.417 οχήματα κατά το ημερολογιακό έτος 2023, με τα ηλεκτρικά να είναι λίγο περισσότερα από τα υβριδικά. Ήταν η πρώτη φορά που ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια, ενώ οι εξαγωγές της αυξήθηκαν κατά 334,2% σε σχέση το 2022.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το 2011 ο Elon Musk γελούσε με την BYD, τώρα κλαίει

Πουλώντας τα μοντέλα της σε περισσότερες από 70 χώρες, η BYD είναι εξαιρετικά αισιόδοξη για το μέλλον. Αυτή τη στιγμή φτιάχνει δικά της πλοία για να μεταφέρει τα αυτοκίνητά της και να κατακτήσει τον πλανήτη. Μετρά 30 εργοστάσια στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, την Ουγγαρία και την Ινδία. Μια απόβαση εν εξελίξει.

BYD

Στα ήδη πετυχημένα μοντέλα της, να προσθέσουμε το BYD Yuan UP. Ένα μοντέλο που τοποθετείται ανάμεσα στα μεγάλα B-SUV και στα μικρά C-SUV, με διαστάσεις αντίστοιχες του Honda HR-V.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το BYD Yuan UP είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος της Tesla

Προσφέρεται στην κινεζική αγορά με ιπποδυνάμεις από 94 έως 175 PS και κοστίζει μόλις €13.000. Για τα πιο απαιτητικά πορτοφόλια, η Yangwang, η πολυτελής υπομπράντα της BYD, ετοιμάζει επίθεση σε Tesla, BMW, Mercedes-Benz με το πολυτελές σεντάν U7. Συνδυάζει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και 1.020 PS με απαράμιλλο εξοπλισμό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube