H Toyota στο μάτι της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των ρύπων

H Toyota στο μάτι της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των ρύπων

Η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακαλέσει την πιστοποίηση σε ορισμένους κινητήρες ντίζελ που κατασκευάζονται από την Toyota, μετά το πρόσφατο σκάνδαλο.

Toyota

Η Toyota αντιμετωπίζει νέες κυρώσεις από το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας για παρατυπίες που σχετίζονται με πετρελαιοκινητήρες κατασκευής της. Αν κι η εταιρεία αρχικά προσπάθησε να υποβιβάσει το γεγονός, κάνοντας λόγο για διαφοροποίηση μόνο αναφορικά με τα νούμερα ισχύος, οι Αρχές θεωρούν ότι υπάρχει θέμα και με τις εκπομπές ρύπων.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο όμιλος Toyota ανέστειλε την παράδοση 10 οχημάτων λόγω παρατυπιών πιστοποίησης που σχετίζονται με κινητήρες ντίζελ που κατασκευάζονται από την Toyota Industries Corporation (TICO). Αυτό το πρόβλημα επηρεάζει μοντέλα από τις μάρκες Toyota, Lexus, Mazda και Hino.

Αν και το 2023 ήταν μια χρονιά όνειρο για την Toyota, το σκάνδαλο των κινητήρων ντίζελ φαίνεται ότι θα τραβήξει χρονικά

Toyota

Συνολικά περίπου 84.000 οχήματα σε όλο τον κόσμο πουλήθηκαν με παράτυπους κινητήρες από το 2020.

Πρόκειται για τα Toyota Land Cruiser PradoHilux, Fortuner και Land Cruiser 300. Καθώς και το Lexus LX500d, το Hino Dyna και το Mazda Bongo Brawny van.

Toyota

Η αρχική ανακοίνωση του Ιάπωνα κολοσσού έκανε λόγο για αλλαγμένες ECU στα μοντέλα δοκιμών ώστε να αποδίδουν μεγαλύτερα νούμερα ισχύος. Ξεκαθάριζε μάλιστα ότι δεν τίθεται θέμα παραπάνω ρύπων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Toyota παραμένει με τη βούλα η πιο αξιόπιστη μάρκα στον κόσμο

Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα από την Asia Nikkei, η Toyota Industries, το παρακλάδι κατασκευής κινητήρων της αυτοκινητοβιομηχανίας, κατηγορείται και για παρατυπίες αναφορικά με τους ρύπους που εκπέμπουν οι συγκεκριμένοι κινητήρες ντίζελ.

Toyota

Οι έρευνες δεν αφορούν αποκλειστικά πετρελαιοκινητήρες αυτοκινήτων, αλλά και περονοφόρων κι εκσκαφέων. Το Υπουργείο έκτοτε διαπίστωσε ότι «η εξαπάτηση ήταν κραυγαλέα» κι ως εκ τούτου, κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να αποτρέψει την επανάληψη του ίδιου παραπτώματος στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανέκδοτο, το Toyota GR Yaris κοστίζει στη Γαλλία σχεδόν €110.000

Θυμίζουμε ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ιαπωνικές Αρχές είχαν πραγματοποιήσει έφοδο σε εργοστάσιο της Toyota Industries Corp. στην επαρχία Aichi στην κεντρική Ιαπωνία, με τον πρόεδρο Akio Toyoda να υπόσχεται ότι θα σώσει την κατάσταση.

Toyota

Τι περιλαμβάνει η επόμενη μέρα; Κινητήρες Toyota από τους οποίους οι Αρχές θα αφαιρέσουν την τρέχουσα πιστοποίηση, θα πρέπει να υποβάλλουν ξανά αίτηση και να υποβληθούν εκ νέου σε δοκιμές για να μπορέσουν να παραχθούν και να πωληθούν ξανά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube