Επίσημο: Ανανεωμένο Toyota Land Cruiser [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Toyota Land Cruiser [video]

Το αειθαλλές τετρακίνητο μοντέλο της Toyota φρεσκάρεται διατηρώντας αναλλοίωτα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε γενιά Land Cruiser.

H Toyota παρουσίασε το ανανεωμένο Land Cruiser για την αγορά της Ευρώπης, το οποίο αποκτά αυξημένη ισχύ, ελαφρώς φρεσκαρισμένη εμφάνιση και περισσότερη τεχνολογία στο εσωτερικό, διατηρώντας τις γνωστές εκτός δρόμου δυνατότητές του. Εδώ να σημειώσουμε πως το ευρωπαικό Land Cruiser είναι η "μικρή" έκδοση του ιαπωνικού 4X4 (παρότι επταθέσια) που σε άλλες χώρες είναι γνωστή ως Land Cruiser Prado και τοποθετείται κάτω από τη ναυαρχίδα της εταιρείας, ενώ οι τελευταίες αναβαθμίσεις αναμένεται να το κρατήσουν επίκαιρο μέχρι την παρουσίαση της ολοκαίνουριας γενιάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Toyota Land Cruiser: Έρχεται νέα γενιά με υβριδικό σύστημα κίνησης

Η σημερινή γενιά J150 του Land Cruiser πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009 και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να βετιώνεται. Όσον αφορά το μοντέλο του 2020, οι σημαντικότερες αλλαγές σε σύγκριση με το προηγούμενο facelift του 2017 βρίσκονται κάτω από το καπό. Η αναβαθμισμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου πετρελαιοκινητήρα 2,8 λίτρων αποδίδει πλέον 204 PS (+27 PS) στις 3000-3400 rpm και 500 Nm (+50 Nm) στις 1600-2800 rpm. Όπως και πριν, το μοτέρ συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης της Toyota. 

Η αύξηση της ισχύος επιτρέπει σημαντικά βελτιωμένη επιτάχυνση 0-100 km/h σε 9,9" (-3") και τελική ταχύτητα 175 km/h. Παράλληλα, οι μηχανικοί της Toyota βελτίωσαν την οικονομία του κινητήρα προσθέτωντας σύστημα Stop & Start, με την μέση κατανάλωση να πέφτει στα 7 lt/100km (-0,7 lt/100km) και τις εκπομπές ρύπων στα 192 g/km CO(-18 g/km).

Land Cruiser

Αισθητικά δεν έχουμε σημαντικές αλλαγές, όμως οι αγοραστές του Land Cruiser έχουν πλέον την επιλογή του προαιρετικού πακέτου Black Pack που περιλαμβάνει λεπτομέρειες σε μαύρο χρώμιο (γρίλια, πίσω ποδιά, εισαγωγές αέρα, σκαλοπάτια των μαρσπιέ, καθρέφτες κτλ), διάφανα κρύσταλλα για τα πίσω φώτα και μαύρη κεντρική κονσόλα και τούνελ στο εσωτερικό.

Στο ταμπλό βρίσκουμε επίσης αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με ταχύτερη απόκριση που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto. Το navigation αναβαθμίζει τους χάρτες μέσω internet ενώ προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την θέση καμερών ταχύτητας, τις τιμές των καυσίμων και προβλέψεις για τον καιρό.

Land Cruiser

To Land Cruiser Prado απέκτησε επίσης το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας Toyota Safety Sense δεύτερης γενιάς που περιλαμβάνει το Pre-Collision System (PCS) με βελτιωμένη αναγνώριση πεζών και ποδηλατών, καθώς και το Intelligent Adaptive Cruise Control.

Η Toyota δεν ανακοίνωσε τις τιμές του Land Cruiser οι οποίες αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με το απερχόμενο μοντέλο.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube