To Toyota Hilux έγινε Mild Hybrid

To Toyota Hilux έγινε Mild Hybrid

Όσο η αυτοκίνηση βαδίζει προς τον εξηλεκτρισμό, τόσο περισσότερα αυτοκίνητα θα κάνουν σιγά σιγά τα πρώτα τους βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση. Τελευταίο μέλος της λίστας, το Toyota Hilux.

Toyota Hilux

Το Toyota Hilux, ένα από τα πλέον εμβληματικά pick-up παγκοσμίως, απέκτησε ήπια υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Μια νέα επιλογή κινητήρα για το διπλοκάμπινο Toyota Ηilux έχουν πλέον όσοι θέλουν να συνδυάσουν τις δουλειές τους με το σκληροτράχηλο pick-up της φίρμας, με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ και αποδοτικότητα.

Η νέα επιλογή είναι ήπια υβριδική αλλά το ηλεκτρικό σύστημα των 48V δεν συνδυάζεται με βενζινοκινητήρα αλλά με κινητήρα ντίζελ. Το ήπια υβριδικό Hilux εξοπλίζεται με ένα 48V ήπια υβριδικό σύστημα που αποτελείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ που φορτίζει τη νέα 48V μπαταρία, η οποία είναι αρκετά μικρή και ελαφριά (ζυγίζει μόλις 7,6 kg), ώστε να τοποθετείται κάτω από τα πίσω καθίσματα, προσφέροντας 16 PS και 65 Nm ροπής. Το ηλεκτρικό σύστημα συνεργάζεται εξαιρετικά με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 2.8 lt, που αποδίδει 204 PS και 500 Nm.

Το εμπορικό λανσάρισμα του ήπια υβριδικού Toyota Hilux θα γίνει μέσα στο 2024

Toyota Hilux

H ήπια υβριδική παραλλαγή του Hilux, εκτός από πιο αποδοτική, είναι και κατά τι πιο οικονομική, μιας και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 5%. O ιαπωνικός κολοσσός πάντως, δεν έχει ανακοινώσει ακόμα συγκεκριμένα νούμερα, γύρω από την κατανάλωση.

Χάρη στο 48V σύστημα πάντως, η Toyota αναφέρει πως το θερμικό μοτέρ μπορεί τώρα να παραμένει απενεργοποιημένο για λίγο περισσότερο σε συνθήκες μεγάλης κίνησης στους δρόμους. Το ήπια υβριδικό Hilux, εκτός των άλλων, λαμβάνει επίσης το σύστημα Multi-terrain Select που περιλαμβάνει 6 οδηγικά προφίλ, Dirt, Mud, Rock, Sand, Deep Snow και Auto, όπου και το αυτοκίνητο επιλέγει ποιο είναι καλύτερο ανάλογα τις συνθήκες και την πρόσφυση.

Toyota Hilux

Για να εξασφαλιστούν οι εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου, η Toyota έκανε υδατοστεγή την μπαταρία, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Το εμπορικό λανσάρισμα της ήπια υβριδικής έκδοσης του Toyota Hilux θα γίνει εντός του 2024.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube